Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι 2020: Πέντε ιδέες για συνταγές που θα μείνουν… αξέχαστες
PLUS

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι 2020: Πέντε ιδέες για συνταγές που θα μείνουν… αξέχαστες

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι 2020: Η πρωταγωνίστρια της ημέρας είναι η βασιλόπιτα, το φλουρί της οποίας κάθε Πρωτοχρονιά ελπίζουμε να κερδίσουμε εμείς. 

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι 2020: Εδώ και μέρες πολύς κόσμος ψάχνει για γιορτινές συνταγές με ιδέες για μενού γιορτινό. Το ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά 2020 πλησιάζει και αυτές οι εύκολες συνταγές θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο στο τραπέζι! Δεν έχεις σκεφτεί τι ακριβώς είναι αυτό που θα φτιάξεις, γι αυτό εμείς σου έχουμε μερικές εύκολες συνταγές και πεντανόστιμες ιδέες για να τους εντυπωσιάσεις όλους!  Το κυρίαρχο στοιχείο του τραπεζιού είναι το κρέας. Άλλοι προτιμούν γουρουνόπουλο, άλλοι χοιρινό ενώ πολλοί παραμένουν πιστοί στο πιο αθώο κοτόπουλο.

Οι σαλάτες σερβίρονται με ρόδι που συμβολίζει την αφθονία και γίνονται αμέσως μια απίθανη και πανεύκολη γκουρμέ πρόταση. Αγαπημένα κρασιά συνοδεύουν τα πιάτα, ενώ πολλοί επιλέγουν σαμπάνια “για το καλό”. Βεβαίως, η πρωταγωνίστρια της ημέρας είναι η βασιλόπιτα, το φλουρί της οποίας κάθε Πρωτοχρονιά ελπίζουμε να κερδίσουμε εμείς.

1. Μεδούλι σε φρυγανισμένο ψωμί

Το μεδούλι είναι εκλεκτός γκουρμέ μεζές που τώρα γίνεται ευρύτερα γνωστός έχοντας περάσει στα μενού των πιο ψαγμένων εστιατορίων της πόλης. Ένα πιάτο για να κλέψετε τις εντυπώσεις με ελάχιστο κόπο και κόστος.

 2. Κοτόπουλο (ή Γαλοπούλα) γεμιστό με μέλι, πορτοκάλι και πατάτες 

Το κοτόπουλο αυτό αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση όπου θα μπορούσατε να εκτελέσετε είτε την συνταγή ως έχει, είτε εφαρμόζοντας την κεντρική της ιδέα, πάνω στην συνταγή της γαλοπούλας. Δηλαδή η πρόταση είναι να ακολουθήσετε την τεχνική που χρησιμοποιούμε στη ζουμερή γαλοπούλα, αλλά να κάνετε την σάλτσα γευστική στη γαλοπούλα. Αρκεί να τις κάνετε όλες ΠΡΙΝ μπει στο φούρνο.

3. Κατσικάκι Μεσογειακό Κατσαρόλας

Εξαιρετικά φίνα και μεστή από γεύσεις συνταγή, που συνδυάζει κλασικές Ελληνικές πρώτες ύλες με Γαλλική τεχνική και δημιουργεί ένα πιάτο λουκούμι.  Σάλτσα από λευκό κρασί, κάπαρη, ελιές, κοκκάρια και καρότα δένουν με το ξεκοκκαλισμένο κατσικάκι ιδανικά. Μια πρωτότυπη ιδέα που όσοι έχουν δοκιμάσει, έχουν ξετρελλαθεί!

4. Μοσχάρι Γιουβέτσι

Για ένα γιορτινό οικογενειακό τραπέζι στο εξοχικό, κάτι απλό, αγαπημένο και κλασικό, ένα γιουβέτσι με μοσχάρι.

5. Φιλέ Μινιόν Σος Μαδέρα

Ένα πιάτο ξεχασμένο στα 70ς, αλλά εύκολο και ως γεύση και ως παρασκευή, πιάτο που σίγουρα θα εγείρει αναμνήσεις και κουβέντα. Απλό και γρήγορο, αλλά θέλει να γίνει την τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις