Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια καιρός: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες ο χιονιάς – Πρόβλεψη για την Αττική
ΚΑΙΤΑΙΓΙΔΕΣ & ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Χιόνια καιρός: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες ο χιονιάς – Πρόβλεψη για την Αττική

Χιόνια καιρός: Συνεχίζεται για ακόμη μία ημέρα το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία», που σφυροκοπά τη χώρα με τα έντονα φαινόμενα που τη συνοδεύουν.

Χιόνια καιρός: Η κακοκαιρία Ζηνοβία είναι εδώ, χτυπώντας τη χώρα με θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές καταιγίδες και σφοδρές χιονοπτώσεις. Από το πρωί, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας, σημειώνονται βροχοπτώσεις  στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας ενώ χιονοπτώσεις εκδηλώνονται στα νοτιοανατολικά ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας.

Παράλληλα, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ριπές που κατά τόπους ξεπερνούν από 130 χλμ/ώρα (Παξιμάδα Καρύστου – 140 χλμ/ώρα, Πόρτο Τήνου – 132 χλμ/ώρα), πνέουν στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, όπως σημειώνει το Meteo.

Κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Όπως έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο.

Σύμφωνα με το meteo, σήμερα, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας Ζηνοβία αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου

της Ανατολικής Θεσσαλίας,
της Στερεάς Ελλάδας, (στη Θήβα χιονίζει από το πρωί)
της Εύβοιας,
της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου και
στα ορεινά της Κρήτης.

Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν

στη Θράκη και
στη Δυτική Μακεδονία.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν

στο Ανατολικό, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο (ήδη από χθες το έστρωσε στην Ανδρο)
και ιδιαίτερα στην Κρήτη
καθώς και στην Αττική,
την Εύβοια
και την Βοιωτία.

Ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) καθώς και τα σημαντικότερα φαινόμενα που αναμένονται έως το βράδυ της Δευτέρας 30/12 παρουσιάζεται στον χάρτη που ακολουθεί.

Την ίδια ώρα η κακοκαιρία Ζηνοβία φέρνει ανέμους στο Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, οι οποίοι θα πνέουν από βόρειες και βορειανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που κατά τόπους θα φτάνουν τα 10 μποφόρ. Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου η ένταση του ανέμου θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ.

Κακοκαιρία: Η πρόβλεψη για την Αττική

Σύμφωνα με το meteo η κακοκαιρία Ζηνοβία, στην Αττική φέρνει ισχυρές βροχές οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας 30/12 ενώ οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια και δυτικά του νομού θα περιοριστούν από το απόγευμα στη βορειοδυτική Αττική και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 9 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Κακοκαιρία: Τι καιρό θα κάνει αύριο

Σύμφωνα με το meteo, αύριο Τρίτη, η κακοκαιρία Ζηνοβία φέρνει βροχές, κατά τόπους ισχυρές, και καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στο Κεντρικό Αιγαίο, οι οποίες όμως σταδιακά θα περιοριστούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας που έως το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν σταδιακά και από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις