Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνος Μικρούτσικος κηδεία: Τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο – Αποτέφρωση σορού στην Ριτσώνα
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνος Μικρούτσικος κηδεία: Τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο – Αποτέφρωση σορού στην Ριτσώνα

Θάνος Μικρούτσικος κηδεία: Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.».

Θάνος Μικρούτσικος κηδεία: Το τελευταίο αντίο στον Θάνο Μικρούτσικο είπαν συγγενείς, πολυαγαπημένοι φίλοι και πλήθος απλών πολιτών στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο νοσηλευόμενος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Η οικογένεια του εκλιπόντος ανακοίνωσε πως η σορός του Θάνου Μικρούτσικου θα εκτίθονταν σε λαϊκό προσκύνημα στην αίθουσα τελετών του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών και στην συνέχεια θα ακολουθούσε η πολιτική κηδεία.

Η πολιτική κηδεία του ξεκίνησε λίγο μετά τις 2:30 με τη μουσική από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπα. Τους επικήδειους της πολιτικής κηδείας εκφώνησαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Οδυσσέας Ιωάννου. Η αποτέφρωση της σορού θα γίνει αύριο στην Ριτσώνα.

Θάνος Μικρούτσικος κηδεία: Απαρηγόρητος και ο αδερφός του Ανδρέας Μικρούτσικος

Από νωρίς το πρωί, που η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πλήθος κόσμου έσπευσε να πει το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και να γράψει μερικά λόγια στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Από τους πρώτους που έφτασαν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ήταν η συντετριμμένη σύζυγός του Μαρία Παπαγιάννη, συνοδευόμενη από τα δυο τους παιδιά, Αλεξάνδρα και Στέργιο. Απαρηγόρητος και ο αδερφός του Ανδρέας Μικρούτσικος με τον πόνο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

«Έχουμε την απώλεια ενός μεγάλου Έλληνα. Οι δημιουργοί είναι η συνείδηση του έθνους. Και στη δύσκολη εποχή που διανύουμε, όπου όλα διακυβεύονται, μόνο οι άνθρωποι του πνεύματος προσπαθούν να βρουν την ουσία μέσα από τις νότες και τις λέξεις και είναι η παρηγοριά για το μέλλον», δήλωσε ο  Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ ο Κώστας Θωμαΐδης, ανέφερε: «Του χρωστώ ευγνωμοσύνη. Μας συνδέουν 45 χρόνια φιλίας και 45 χρόνια διδαχής στο μεγαλείο που λέγεται μουσική. Μαέστρο, καλό ταξίδι…».

«Πέρασε στην αιωνιότητα. Δεν του έπρεπε να πονάει από αυτό τον ανόητο καρκίνο, όπως έλεγε. Του μιλάω και ξέρω ότι μ’ ακούει. Ο Θάνος Μικρούτσικος κυλάει στο αίμα μου» είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Κούτρας, με τον μουσικό, Θύμιο Παπαδόπουλο να δηλώνει πως «Είναι ένας αναντικατάστατα σπουδαίος άνθρωπος. Πάντα εμπνευσμένος, πάντα πολύ δημιουργικός, πάντα πολύ γενναιόδωρος και στο κοινό του και με εμάς που συνεργαζόμασταν μαζί του».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις