Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Πάτρα: Αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε φορτηγό – ψυγείο
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Πάτρα: Αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε φορτηγό – ψυγείο

Μετανάστες - Πάτρα: Οι λιμενικοί προχώρησαν στην σύλληψη της 28χρονης οδηγού, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Μετανάστες – Πάτρα: Μέσα σε φορτηγό-ψυγείο εντοπίστηκαν πέντε αλλοδαποί, στη διάρκεια ελέγχων στο νότιο λιμάνι της Πάτρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, όταν το φορτηγό έφθασε στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα και πριν εισέλθει σε πλοίο, με προορισμό λιμάνι του εξωτερικού, τα στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου ξεκίνησαν να το ελέγχουν. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι λιμενικοί εντόπισαν μία αυτοσχέδια διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, όπου μέσα σε αυτή βρίσκονταν πέντε αλλοδαποί. Στην συνέχεια οι λιμενικοί προχώρησαν στην σύλληψη της 28χρονης οδηγού, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Επιπλέον έξι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, επρόκειτο να μεταφερθούν από την Ελλάδα στην Ρουμανία κλειδωμένοι σε ένα φορτηγό-ψυγείο. Οι πρόσφυγες,σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», εντοπίστηκαν παραμονή Χριστουγέννων από αστυνομικούς του Τμήματος Tροχαίας Αυτοκινητόδρομων ΠΑΘΕ Λάρισας, στα διόδια Μακρυχωρίου, στο πλαίσιο ελέγχων. Όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγό, οι πρόσφυγες αφγανικής καταγωγής, άρχισαν να χτυπούν με τα χέρια και τα πόδια τους το ψυγείο. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του ψυγείου, μαζί με τις φράουλες αντίκρισαν και τους έξι πρόσφυγες, ηλικίας 15,17,19, 20, 21 και 22 ετών, που ήθελαν να περάσουν από την Πάτρα στην Ιταλία, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο τελικός προορισμός του φορτηγού-ψυγείου ήταν η Ρουμανία.

Μετανάστες Λάρισα: Κλείδωσαν έξι πρόσφυγες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις