Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα κοκαΐνης Πάτρα: Τρία αδέρφια και μία 25χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα κοκαΐνης Πάτρα: Τρία αδέρφια και μία 25χρονη

Κύκλωμα κοκαΐνης Πάτρα: Η Αστυνομία διακρίβωσε ότι οι εμπλεκόμενοι, είχαν διακινήσει τους τελευταίους επτά μήνες, περισσότερα από 1.300 γραμμάρια κοκαΐνης.

Κύκλωμα κοκαΐνης Πάτρα: Απίστευτα στοιχεία συνθέτουν την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας τους τελευταίους επτά μήνες είχαν διακινήσει σε Πάτρα και ευρύτερη Αχαΐα περισσότερα από 1300 γραμμάρια κοκαΐνης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η οργάνωση, την οποία είχαν συστήσει τρία αδέλφια (!), διέθετε και “ταμία”, μια 25χρονη, η οποία κράταγε τα “λογιστικά βιβλία”, στις σελίδες των οποίων κατέγραφε λεπτομερώς τις αγοραπωλησίες, τα έξοδα αγοράς της κοκαΐνης και τις εισπράξεις από κάθε ραντεβού που δινόταν για την πώληση μικρών ποσοτήτων. Ενώ το ρόλο αυτό είχε αναλάβει μια 25χρονη γυναίκα, συνεργάτης των αδελφών, οι τελευταίοι είχαν έναν ιδιαίτερο τρόπο να παραδίδουν τα γραμμάρια που ζητούσαν οι χρήστες σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας.

Ποτέ δεν παρέδιδαν “χέρι με χέρι”, τα φακελάκια με τις παραισθήσεις. Ο θεωρούμενος αρχηγός, έκρυβε τις ποσότητες σε ένα κάδρο του σαλονιού του σπιτιού του, στον φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας και στα ντουλάπια της κουζίνας, κοντά στα καρυκεύματα. Αφού τα μετέφεραν κρυμμένα σε κρύπτες είτε μοτοσικλέτας είτε αυτοκινήτου, πρώτα εισέπρατταν τι αντίτιμο και στη συνέχεια υπεδείκνυαν στον εκάστοτε αγοραστή το σημείο όπου ήταν κρυμμένα. Αυτό για την περίπτωση που η Αστυνομία ήταν κοντά τους να μην πιάνονταν επ’ αυτοφώρω την ώρα της συναλλαγής, αλλά να μπορούσαν να αρνηθούν κάθε σχέση με τον εντοπισμό ναρκωτικών. Το κύκλωμα αυτό εξάρθρωσαν  οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Πάτρας.

Τρεις άνδρες και η 25χρονη

Στη διάρκειά της συνέλαβαν, τους τρεις άνδρες, ηλικίας 33, 32 και 31 ετών και μια 25χρονη, όλοι Έλληνες. Η Αστυνομία διακρίβωσε ότι οι εμπλεκόμενοι, είχαν διακινήσει τους τελευταίους επτά μήνες, σε 1.250 συναλλαγές – αγοραπωλησίες ναρκωτικών, περισσότερα από 1.300 γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας τουλάχιστον 92.000 ευρώ, ενώ επιπλέον ποσότητες κοκαΐνης αξίας 4.000 ευρώ περίπου.

Είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους, αναφέρει η Αστυνομία  και  συγκεκριμένα:

“Ο 33χρονος ήταν ο αρχηγός και παράλληλα διακινητής των ναρκωτικών, οι άλλοι δύο άνδρες συνεργοί του ήταν επιφορτισμένοι με την διακίνηση των ναρκωτικών και η 25χρονη είχε το ρόλο του αποθηκάριου και του ατόμου που έλεγχε τα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης. Η δράστιδα είχε αναλάβει την απόκρυψη των δόσεων κοκαΐνης και κρατούσε ακριβείς σημειώσεις σε βιβλίο για τις ποσότητες κοκαΐνης, που διακινούσαν και τις τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες προς αυτούς από μέρους των τοξικομανών”.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, στα οχήματα τους και σε χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής:

47,8 γραμμάρια κοκαΐνης,

7,4 γραμμάρια άγνωστης ουσίας σε κρυσταλλική μορφή,

δύο περίστροφα από τα οποία το ένα MAGNUM ,

μια επαναληπτική καραμπίνα,

181 φυσίγγια,

ένα μαχαίρι τύπου ματσέτα, ένα στιλέτο και ένα σουγιάς,

μια σιδερογροθιά,

ένα πτυσσόμενο γκλοπ,

ένας φορητός ασύρματος,

τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας ,

1.595 ευρώ,

οκτώ κινητά τηλέφωνα και

δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις