Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Χάος στους δρόμους από τα χιόνια – Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας
ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Χάος στους δρόμους από τα χιόνια – Σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας

Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας: Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας προκειμένου να περάσει εκχιονιστικό μηχάνημα

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Εικόνες χάους επικρατούν από το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12) στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Από το ύψος της Βαρυμπόμπης χιονίζει ασταμάτητα ενώ από τον Άγιο Στέφανο και πάνω τα χιόνια έχουν καλύψει τα πάντα. Από τα διόδια των Αφιδνών η κατάσταση είναι απελπιστική. Αν και η Τροχαία απαγόρευσε από νωρίς την κυκλοφορία των φορτηγών αλλά και των λεωφορείων, τα προβλήματα είναι τεράστια και οφείλονται κυρίως στην αμέλεια των Ελλήνων οδηγών. Συγκεκριμένα,ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων έχουν δημιουργηθεί λίγο μετά τα διόδια καθώς αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες, που βρίσκονται στην περιοχή, ακινητοποιούνται σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας μη μπορώντας να συνεχίσουν καθώς δεν έχουν τοποθετήσει αλυσίδες.

Ως αποτέλεσμα οι οδηγοί προσπαθούν να τοποθετήσουν τις αλυσίδες επί τόπου στο σημείο, με την κυκλοφορία να μπλοκάρεται. Η Τροχαία προχώρα κατά διαστήματα σε τεχνητές ανασχέσεις της Κυκλοφορίας για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Νέας Οδού που καθαρίζουν το δρόμο ενώ δεν επιτρέπει στους οδηγούς να προχωρήσουν χωρίς αλυσίδες. Μόνο τα ΙΧ κινούνται πλέον στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας μετά το απαγορευτικό που επιβλήθηκε από την αστυνομία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για όλα τα μεγάλα οχήματα.

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Μάχη εκχιονιστικών

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Το χιόνι κατά περιόδους καλύπτει το οδόστρωμα και οι πολικές θερμοκρασίες το μετατρέπειοουν σε παγετό

Αρχικά υπήρξε απαγόρευση για φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους ενώ στη συνέχεια απαγορεύθηκαν όλα τα μεγάλα οχήματα μεταξύ των οποίων και τα λεωφορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 11.00 το πρωί έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα οι συνθήκες στην περιοχή του Μαρτίνου κυρίως από το 90ό χλμ. στην περιοχή της Υλίκης έως το 134ο χλμ. του εθνικού δρόμου στην περιοχή των διοδίων της Τραγάνας.

Η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη, το χιόνι κατά περιόδους καλύπτει το οδόστρωμα και οι πολικές θερμοκρασίες το μετατρέπουν σε παγετό αλλά στη συνέχεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα το απομακρύνουν και ρίχνουν και αλάτι διευκολύνοντας την κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων.

Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας: Ακυρώθηκαν τα σχέδια πολλών εκδρομέων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις