Αιμιλία Υψηλάντη σήμερα: Στο θέατρο, έχασα ό,τι είχα και δεν είχα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αιμιλία Υψηλάντη σήμερα: Στο θέατρο, έχασα ό,τι είχα και δεν είχα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αιμιλία Υψηλάντη σήμερα: «Δεν ξεκινάς από το μηδέν, συνήθως εμείς στη δουλειά μας είμαστε μονίμως σε αναζήτηση χρημάτων», είπε η ηθοποιός.

29.12.2019 | 12:33

Αιμιλία Υψηλάντη σήμερα: Σε μία σπάνια τηλεοπτική της εμφάνιση, η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ευτυχείτε», όπου μίλησε για τα 50 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στο χώρο της υποκριτικής, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά, κάποτε είχε χάσει ότι είχε και δεν είχε στο… πανί. «Είμαι πάνω από 50 χρόνια στο χώρο της υποκριτικής. Η ομορφιά μου, μου άνοιξε πόρτες στον κινηματογράφο, αλλά με δυσκόλεψε πολύ  στην προσωπική μου ζωή και στη σχέση μου με το άλλο φύλο. Όχι μόνο ζήλια, αλλά και δειλία του άλλου φύλου να σε προσεγγίσει. Ο ανταγωνισμός από άλλες γυναίκες ηθοποιούς υπάρχει πάντα, αλλά δεν τον βίωσα και πάρα πολύ γιατί εγώ δεν δούλεψα και πάρα πολύ στον κινηματογράφο.

Επίσης, δεν μπήκα και στα κυκλώματα πάρα πολύ, ώστε να νιώσω κάτι τέτοιο. Δεν με ενδιέφερε καθόλου ο κινηματογράφος. Τον κινηματογράφο τον έκανα γιατί με ζητούσε ο κινηματογράφος, εγώ δεν τον ήθελα καθόλου. Τον έκανα εξ ανάγκης, μου έδινε κάποια χρήματα για να επιζήσω σε μια εποχή που δεν έβρισκα εύκολα στο θέατρο δουλειά. Αυτό, βέβαια, μου άνοιξε την πόρτα και του θεάτρου αντίστοιχα με κάποιο τρόπο. Είναι τώρα 25 χρόνια που έχω τη δική μου θεατρική δραστηριότητα που αυτή μου φτάνει και μου περισσεύει, θα έλεγα, για να με γεμίσει γιατί συγχρόνως πρέπει να στηρίξω και οικονομικά το θέατρο. Στο παρελθόν έχασα ότι είχα και δεν είχα στο θέατρο. Δεν ξεκινάς από το μηδέν, συνήθως εμείς στη δουλειά μας είμαστε μονίμως σε αναζήτηση χρημάτων», είπε η Αιμιλία Υψηλάντη.

Αιμιλία Υψηλάντη: Το πανέμορφο «κορίτσι» του Κωνσταντάρα

H Aιμιλία Υψηλάντη ήταν από τις ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που ξεχώρισε για την ευγένεια του χαρακτήρα της και την εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Ο φακός “ερωτεύτηκε” από την πρώτη στιγμή την ψηλή, ξανθιά ηθοποιό με τα γαλανά μάτια που εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη μόλις 19 φορές, όμως χαράχτηκε στη συνείδηση του κοινού.

Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια, έκανε λίγες ταινίες γιατί τα χρήματα που κέρδιζε ήταν πενιχρά και της έφταναν να ζήσει τρεις μήνες. Η Υψηλάντη είχε παραδεχθεί ότι ποτέ δεν υπήρξε πρωταγωνίστρια, αλλά ήταν πάντα το κορίτσι του Βέγγου, του Κωνσταντάρα και του Βουτσά.

Γεννήθηκε το 1942 στον Πύργο Ηλείας και αποφοίτησε από τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ο πρώτος της θεατρικός ρόλος ήταν στο πλευρό του Βουτσά, της Χρονοπούλου και του Ρίζου. Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην ταινία “Ποιος Θανάσης”, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Θανάσης Βέγγος και ενσάρκωσε μια αριστοκράτισα κυρία. Η ταινία σημείωσε επιτυχία και η Υψηλάντη έγινε αμέσως γνωστή στο κοινό. Συνολικά έπαιξε με τον Βέγγο σε τέσσερις ταινίες. Η ίδια τον εκτιμούσε ιδιαίτερα και είχε δηλώσει για εκείνον, ότι ήταν δραματικός ηθοποιός και αγαπήθηκε από το κοινό επειδή το γέλιο του ήταν πικρό.

“Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα”

Υποδύθηκε τη Χριστίνα στην ταινία “Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα” με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, έπαιξε στην ταινία “Η ωραία του κουρέα” με τον Γιάννη Γκιωνάκη και στην ταινία “Οι Εγωισταί” με τον Διανελλο Λαυρεντη.

Τη δεκαετία του 70 πήρε μέρος στην ταινία «Γυμνοί στο χιόνι» της Φίνος Φιλμ, που μπορεί εισπρακτικά να μη σημείωσε επιτυχία, όμως η Υψηλάντη συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές για τη δραματική ερμηνεία της.

Συμμετείχε στις ταινίες “Οι Γενναίοι του Βορρά” και στην ταινία που πρωταγωνιστούσε ο Κούρκουλος “Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”,ενώ έκανε ορισμένες εμφανίσεις και στην τηλεόραση καθώς έπαιξε στη σειρά της ΥΕΝΕΔ, “Ποιος είναι ο ένοχος”, ενώ το 2007 την είδαμε και στην πετυχημένη σειρά του MEGA “Το κόκκινο δωμάτιο”.

Επίσης, ασχολήθηκε με τα κοινά και το 1981 εξελέγη βουλευτής με το ΚΚΕ. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μόδα και πριν από δύο χρόνια είχε εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της στην πασαρέλα της Athens Xclusive Designers Week.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας βάζει ως μάθημα στα σχολεία τη "Γαλάζια Πατρίδα" - Άλλαξαν όνομα και στο Αιγαίο 29.12.2019 | 12:33
Το βαρύ ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα από τις ΗΠΑ - Δείτε βίντεο 29.12.2019 | 12:33
Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή - Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής 29.12.2019 | 12:33
«Ξεφτίλες, παιδιά δεν έχετε;» - Οργή συγγενών μετά την απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι 29.12.2019 | 12:33
Δημητρακόπουλος για την υπόθεση Καλλιάνου: Εκαναν οι γιατροί συνωμοσία για να κοροϊδέψουν την οικογένειά του; 29.12.2019 | 12:33
Λουτσέσκου για την ένταση στο φινάλε: Το 2018 δεν στείλατε εδώ το BBC για να δείτε πως έκλεψε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ 29.12.2019 | 12:33
Έντονο φραστικό επεισόδιο Ιωαννίδη με οπαδό: «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» 29.12.2019 | 12:33
Αλμέιδα: Γιατί υπήρχε τόσος κόσμος μέσα στο γήπεδο; Κακή η αντίδρασή μου, αλλά με έσπρωξαν 29.12.2019 | 12:33
Exit mobile version