Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θάνος Μικρούτσικος: Το αντίο του Μίκη Θεοδωράκη
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνος Μικρούτσικος: Το αντίο του Μίκη Θεοδωράκη

Θάνος Μικρούτσικος: Ο Θάνος Μικρούτσικος χθες βράδυ έφυγε από την ζωή σκορπώντας θλίψη στο Πανελλήνιο

Θάνος Μικρούτσικος: Ο Θάνος Μικρούτσικος είναι μια τεράστια απώλεια για την χώρα και τον πολιτισμό της και την οδύνη του για τον θάνατο του εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του, ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, είπε το δικό το ξεχωριστό «αντίο», στον μεγάλο καλλιτέχνη, που έφυγε χθες από τη ζωή, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

«Μέσα στον δύσκολο αγώνα για την δημιουργία και διάδοση του ελληνικού τραγουδιού ο Θάνος Μικρούτσικος κατέχει μια από τις κορυφαίες θέσεις», γράφει ο Μίκης Θεοδωράκης. «Η απώλειά του δεν προκαλεί μονάχα πόνο στους φίλους, τους συνεργάτες και τους θαυμαστές του αλλά κι ένα βαθύ τραύμα στο ελληνικό τραγούδι και γενικότερα στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι». Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος εκτός του ότι υπήρξε ένας ολοκληρωμένος συνθέτης με ταλέντο, με έμπνευση και με πλούσιο, πρωτότυπο και σημαντικό έργο, έφυγε σε μια ηλικία μεγάλης ανθοφορίας, ωριμότητας και εκπληκτικής διάθεσης προσφοράς στον νεοελληνικό πολιτισμό που τόσο πολύ έχει ανάγκη σήμερα ο ελληνικός λαός.

Τον αποχαιρετώ με οδύνη και πικρία για την μεγάλη αδικία να τον βρίσκει το τέλος σε μια τέτοια στιγμή.

Αθήνα, 28.12.2019
Μίκης Θεοδωράκης»

Θάνος Μικρούτσικος: Τα τελευταία μηνύματά του

Ο Θάνος Μικρούτσικος χθες βράδυ έφυγε από την ζωή σκορπώντας θλίψη στο Πανελλήνιο.Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας εδώ και αρκετό καιρό. Ο Θάνος Μικρούτσικος υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, συνεπεία του χρόνιου προβλήματος που αντιμετώπιζε, και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών στο νοσοκομείο Metropolitan χθες το βράδυ.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια τον Γολγοθά του, το 2017, με εξετάσεις και επεμβάσεις στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Και το τελευταίο διάστημα είχε στείλει δύο πολύ σημαντικά μηνύματα από από το νοσοκομείο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος από το νοσοκομείο

«Ποτέ δεν κρύφτηκα. Μηνύματα έρχονται από πολλούς φίλους που ρωτάνε για την κατάσταση της υγείας μου» έγραψε στην ίδια ανάρτηση. «Σας γράφω σήμερα γιατί αισθάνομαι πιο δυνατός κι είμαι σίγουρος ότι θα σας συναντήσω σύντομα. “Το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος. Το να μην παραδίνεσαι, αυτό είναι” που λέει και ο αγαπημένος μου Χικμέτ» ανέφερε στο μήνυμά του ο Θάνος Μικρούτσικος στις 8 Δεκεμβρίου από το νοσοκομείο.

Θάνος Μικρούτσικος: Η τελευταία έκκληση…

Στις 21 Δεκεμβρίου ο Θάνος Μικρούτσικος έστειλε νέο μήνυμα από το νοσοκομείο. Το τελευταίο… «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες» έγραφε χαρακτηριστικά.

Θάνος Μικρούτσικος: Τη Δευτέρα η κηδεία

Η πολιτική κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός θα εκτίθεται από τις 10:30 πμ στην αίθουσα τελετών για τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Αντί για στεφάνια, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις