Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συντάξεις 2020: Μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων προανήγγειλε ο Μηταράκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάξεις 2020: Μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων προανήγγειλε ο Μηταράκης

Συντάξεις 2020: Ο υφυπουργός, στη συνέχεια, υποστήριξε οτι 1 δισεκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό θα πάει στο ασφαλιστικό. 

Συντάξεις 2020: Τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων μόλις η χώρα έχει, όπως είπε, βιώσιμη οικονομία. Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ θα πάει από τον Προϋπολογισμό στο ασφαλιστικό.

Τέλος, ο Νότης Μηταράκης έκανε λόγο για ένα νέο φιλελεύθερο σύστημα εισφορών που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω του οποίου θα πληρώνουν μια εισφορά και θα επιλέγουν το ύψος της.

Το 2020 θα φέρει αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Εντός του 2020 θα αυξηθούν οι κύριες συντάξεις ειδικά για όσους έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης, αλλά και οι επικουρικές  με βάση το νέο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ έως το τέλος του χρόνου πιθανότατα και την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και η αναλογιστική μελέτη. Η αύξηση θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων καθώς θα υπάρξει επαναϋπολογισμός.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, από το 2020 θα μειωθούν και εισφορές μισθωτών ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες είπε πως θα επιλέγουν οι ίδιοι το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα καταβάλλουν ώστε να λαμβάνουν μεγαλύτερες συντάξεις. Όσον αφορά τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, ο κ. Μηταράκης δήλωσε πως αυτά που προκύπτουν από την κατάρρευση του νόμου Κατρούγκαλου αυτά θα δοθούν μέσα στο 2020.

Για όσους έχουν χάσει το ΕΚΑΣ είπε πως υπάρχει δέσμευση για την στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων. Για το ασφαλιστικό είπε πως ένα υγιές σύστημα πρέπει να έχει 4 εργαζόμενους ανά συνταξιούχο κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα και ως εκ τούτοι επιδοτεί το κράτος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις