Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λιβύη τώρα: Στην Κύπρο έφτασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Αγκίλα Σαλέχ
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη τώρα: Στην Κύπρο έφτασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Αγκίλα Σαλέχ

Λιβύη τώρα: Η επίσκεψη του Αγκίλα Σαλάχ σηματοδοτεί την ενίσχυση του μετώπου συμμαχιών των δυνάμεων του Φάταχ με Λευκωσία και Αθήνα.

Λιβύη τώρα: Στην Κύπρο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης για ανεπίσημες επαφές με την πολιτική ηγεσία του νησιού. Την είδηση μεταδίδουν ιστοσελίδες της Λιβύης συνοδεύοντάς την με σχετικό βίντεο όπου ο Αγκίλα Σαλέχ γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου, Δημήτρη Συλλούρη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Σύμφωνα με τα λιβυκά Μέσα, η επίσκεψη του Αγκίλα Σαλάχ σηματοδοτεί την ενίσχυση του μετώπου συμμαχιών των δυνάμεων του Φάταχ με Λευκωσία και Αθήνα απέναντι στο μνημόνιο συνεργασίας της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, ο οποίος δηλώνει αντίθετος με την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης είχε βρεθεί και στην Αθήνα για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Βίντεο:

Λιβύη: Υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην Τρίπολη στις 7 Ιανουαρίου

Ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, σκοπεύει να μεταβεί στη λιβυκή πρωτεύουσα, Τρίπολη, στις 7 Ιανουαρίου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Ταχίρ Σιγιάλα, είχε αργά την Παρασκευή το βράδυ τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπορέλ με αντικείμενο την κατάσταση στη Λιβύη.

«Ο ευρωπαίος αξιωματούχος εξέφρασε την πρόθεση να επισκεφθεί την Τρίπολη στις 7 Ιανουαρίου, μαζί με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Ιταλίας, για να έχουν συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) Φάγιεζ αλ Σάρατζ» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών.

Η επίσκεψη ανακοινώθηκε ενώ οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), του οποίου ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ανέφεραν χθες ότι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της Τρίπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις