Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τζιμπουτί ναυτικοί: “Ομηρία” 100 ημερών για πέντε Έλληνες
ΕΛΛΑΔΑ

Τζιμπουτί ναυτικοί: “Ομηρία” 100 ημερών για πέντε Έλληνες

Τζιμπουτί ναυτικοί: Δύσκολα τα φετινά Χριστούγεννα για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς που παραμένουν εδώ και περίπου 100 ημέρες σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας στα ανοιχτά του Τζιμπουτί.

Τζιμπουτί ναυτικοί: Ανοιχτά του λιμανιού του Τζιμπουτί βρίσκεται αγκυροβολημένο εδώ και περίπου 100 ημέρες το πλοίο «Πτολεμαίος» με πέντε Ελληνες ναυτικούς να βρίσκονται σε μία ιδιότυπη ομηρία. Στο πλοίο δεν έχει επιτραπεί από τις Αρχές να προσεγγίσει το λιμάνι αρχές εξαιτίας οφειλών του πλοιοκτήτη. Ένας από τους πέντε ναυτικούς μίλησε στο OPEN για την απίστευτη περιπέτειά τους. «Νιώθουμε εγκατάλειψη, θυμό, αγανάκτηση γιατί είμαστε άδικα, χωρίς αιτία αιχμάλωτοι, μακριά από τα σπίτια μας». Παράλληλα πρόσθεσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. «Οι συνθήκες εδώ μέσα είναι άθλιες. Έχουμε γεμίσει σκουπίδια, μύγες, τα τρόφιμα είναι ελάχιστα. Για τα Χριστούγεννα δεν υπάρχει τίποτα να φάμε. Ένα ελάχιστο κρέας και τίποτα άλλο».

Η ιδιότυπη ομηρία των ναυτικών ξεκίνησε τον στις 14 Σεπτεμβρίου. Από τη μία πλευρά δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι με το πλοίο και από την άλλη δεν πηγαίνουν σε αυτό οι αντικαταστάτες τους. Όπως μετέδωσε το OPEN αν και έχουν εκδοθεί δύο φορές εισιτήρια για τον επαναπατρισμό τους, η επιστροφή τους έχει ακυρωθεί. Παράλληλα, οι αντικαταστάτες τους αρνούνται να ανέβουν στο πλοίο, ενώ η κατάσταση δυσκολεύει καθώς ανάμεσα στους ναυτικούς βρίσκεται ένας καρδιοπαθής και ένας καρκινοπαθής που έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Τρεις μήνες όμηροι στο Τζιμπουτί: Κραυγή αγωνίας των πέντε Ελλήνων ναυτικών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις