«Τα Φιλαράκια»: Πέθανε η συνθέτρια του τραγουδιού ”I ll be there for you”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τα Φιλαράκια»: Πέθανε η συνθέτρια του τραγουδιού ”I ll be there for you”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

«Τα Φιλαράκια»: Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό η επί χρόνια σύντροφός της.

25.12.2019 | 19:25

«Τα Φιλαράκια»: H συνθέτρια Allee Willis, πέθανε σε ηλικία 72 ετών από καρδιακή προσβολή στο σπίτι της στο Los Angeles. Η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της ήταν αναμφισβήτητα το τραγούδι «I’ll Be There for You» των The Rembrandts, το οποίο έγινε το μουσικό θέμα της αγαπημένης σειράς «Τα Φιλαράκια». Το δυσάρεστο γεγονός έκανε γνωστό η επί χρόνια σύντροφος της, Prudence Fenton, η οποία έγραψε στο Instagram: «Αναπαύσου στην Boogie Wonderland, 10 Νοεμβρίου 1947-24 Δεκεμβρίου 2019». Η Alle Willis είχε κερδίσει και Grammy για τη σύνθεση του sountrack της επιτυχημένης ταινίας «Ο μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς».

Το “I’ll Be There for You”, το σινγκλ το οποίο έγραψε μαζί με τους Rembrandts, έγινε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κομμάτια που ακούστηκαν ποτέ σε τηλεοπτικές σειρές. Η Allee Willis βρέθηκε επίσης πίσω από τις μεγάλες επιτυχίες “September” και “Boogie Wonderland” των Earth, Wind & Fire. Πέρυσι έγινε μέλος του Songwriters Hall of Fame. Ο θάνατός της οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή. Η Willis, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ, πατρίδα τις ιστορικής δισκογραφικής εταιρείας Motown. Όπως αποκάλυψε πέρυσι στους New York Times, επισκεπτόταν τα στούντιο της Motown κάθε Σαββατοκύριακο. «Μπορούσες να ακούσεις μέσα από τους τοίχους, έτσι έγινα τραγουδοποιός», είπε.

«Τα Φιλαράκια»: Λίγα λόγια για την συνθέτρια

Η Allee Willis σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν και το 1969 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε στις δισκογραφικές Columbia και Epic Records. Το 1972 στράφηκε στη μουσική. Σύμφωνα με τη σελίδα της οι πωλήσεις δίσκων με τις επιτυχίες της ξεπέρασαν τα 60 εκατομμύρια. Κατά την πορεία της κέρδισε δύο βραβεία Γκράμι για τη μουσική της ταινίας Beverly Hills Cop και το μιούζικαλ The Color Purple. Το 1995 ήταν υποψήφια για βραβείο Emmy με το “I’ll Be There for You”.

Η ίδια αγαπούσε το κιτς και έμενε σε ένα ροζ σπίτι στο Λος Άντζελες, γνωστό ως Willis Wonderland. Στο σπίτι της παρέθετε μεγάλα πάρτι στα οποία έδιναν το «παρών» διασημότητες της εποχής ενώ εκεί συσσώρευε τα αντικείμενα που μάζευε. Πλέον, τα αντικείμενα βρίσκονται συγκεντρωμένα στον διαδικτυακό κατάλογο Allee Willis Museum of Kitsch. Στο σπίτι αυτό φέρεται να έγραψε το “September” των Earth Wind & Fire.

Παλαιότερη συνέντευξή της

Exit mobile version