Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Αλ Σίσι: Επικοινωνία για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Αλ Σίσι: Επικοινωνία για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης

Μητσοτάκης Αλ Σίσι: Επιβεβαιώθηκε η κοινή θεώρηση μεταξύ των δύο χωρών στα κρίσιμα θέματα.

Μητσοτάκης Αλ ΣίσιΣύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, το βράδυ της Τρίτης. Στη διάρκειά της έγινε επισκόπηση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με έμφαση στη Λιβύη. Επιβεβαιώθηκε η κοινή θεώρηση μεταξύ των δύο χωρών σε κρίσιμα θέματα και τονίστηκε η σημασία της στενής μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και του τετραμερούς σχήματος Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου και Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κάσο ανήμερα των Χριστουγέννων όπου θα επισκεφθεί το ακριτικό φυλάκιο, θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού και θα συνομιλήσει με τους κατοίκους. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία από το αεροπλάνο. «Πετώντας με ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, πάνω από το Αιγαίο, με προορισμό την Κάσο! Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά!» έγραψε στη λεζάντα. Μάλιστα το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Μέτσοβο, την πατρίδα του Ευάγγελου Αβέρωφ, όπου θα παραμείνει έως την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου. Το πρωί της Τρίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα παραδοσιακά κάλαντα και συνομίλησε με τους δημοσιογράφους όπου, αφού τους έκανε δώρο μία ατζέντα, τους ενημέρωσε για το πρόγραμμά του τις μέρες των Χριστουγέννων.

Όπως τους είπε, αναφερόμενος σε παλαιότερη ρήση του ότι τα Χριστούγεννα στο βουνό θα πάρει τις αποφάσεις του για το όνομα του Προέδρου Δημοκρατίας, «βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις