Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους: Συνετρίβη Su-57, το πιο σύγχρονο της Ρωσίας

ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους: Συνετρίβη Su-57, το πιο σύγχρονο της Ρωσίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους: Το Su-57, το οποίο είχε παρουσιάσει περήφανος ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγο καιρό, είναι μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.

25.12.2019 | 08:34

Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους: Ένα μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57 συνετρίβη στη Ρωσία την Τρίτη, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης. Πρόκειται για το «αόρατο», πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας. «Το Su-57 συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, 111 χιλιόμετρα από τη βάση του», ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές. Ο πιλότος πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος και επέζησε της συντριβής, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ. Ρώσος αξιωματούχος απέδωσε το γεγονός σε λάθος του πιλότου ή τεχνική δυσλειτουργία, μιλώντας στο RIA Novosti.

Το Su-57, το οποίο είχε παρουσιάσει περήφανος ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγο καιρό, είναι μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς. Συνολικά, η αεροπορία της Ρωσίας αναμένεται να αποκτήσει 67 τέτοια έως το 2028. Ήδη, η Ρωσία έχει δοκιμάσει το Su-57 στη Συρία, ενώ το έχει παρουσιάσει και σε στρατιωτικές παρελάσεις. Ειδικά στη Συρία, δοκιμάστηκε τουλάχιστον δύο φορές, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Su-57, το πιο σύγχρονο μαχητικό της Ρωσίας
Exit mobile version