Νεκρή ενυδρίδα – Αργολίδα: Βρέθηκε στην παραλιακή οδό Νέας Κίου – Μύλων

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή ενυδρίδα – Αργολίδα: Βρέθηκε στην παραλιακή οδό Νέας Κίου – Μύλων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Νεκρή ενυδρίδα - Αργολίδα: Η ενυδρίδα έχει κορμί μακρύ, ελαστικό και μυώδες, με παχιά γούνα, που κρατά στεγνό το σώμα της, ενώ τα πόδια της είναι κοντά.

25.12.2019 | 20:08

Νεκρή ενυδρίδα – Αργολίδα: Νεκρή στην παραλιακή οδό Νέας Κίου – Μύλων στην Αργολίδα εντοπίστηκε ευρωπαϊκή ενυδρίδα. Πρόκειται για την ευρωπαϊκή ενυδρίδα (Lutra lutra), ένα σπάνιο θηλαστικό, ένα από τα απειλούμενα της Ευρώπης. Όπως αναφέρουν οι Αργολικές Ειδήσεις, η ενυδρίδα χρησιμοποιεί ως ενδιαίτημα το γλυκό νερό. Η ενυδρίδα έχει κορμί μακρύ, ελαστικό και μυώδες, με παχιά γούνα, που κρατά στεγνό το σώμα της, ενώ τα πόδια της είναι κοντά.

Η θαλάσσια ενυδρίδα είναι μεγαλύτερη και βαρύτερη, κολυμπά γρήγορα, κουνώντας την ουρά και το ευλύγιστο σώμα τους. Τα πίσω πόδια της τα χρησιμοποιεί σαν κουπιά, καθώς νηκτικές μεμβράνες. Στη χώρα μας θεωρείται ότι υπάρχει ένας από τους πυκνότερους και με μεγάλη εξάπλωση πληθυσμούς. Μάλιστα, στην κεντρική Ελλάδα εμφανίζεται μία μικρή διάσπαση των πληθυσμών, ενώ μερικοί απομονωμένοι πληθυσμοί βρίσκονται στην Κέρκυρα και στην Εύβοια.

Exit mobile version