Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας Τσαβούσογλου: Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ΥΠΕΞ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Τσαβούσογλου: Τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ΥΠΕΞ

Δένδιας Τσαβούσογλου: Την πληροφορία για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών επιβεβαίωσε το τουρκικό πρακτορείο.

Δένδιας Τσαβούσογλου: Με τον Τούρκο ομόλογό του συνομίλησε σήμερα το μεσημέρι τηλεφωνικώς ο Νίκος Δένδιας. Την πληροφορία για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών επιβεβαίωσε το τουρκικό πρακτορείο, Anadolu, επικαλούμενο «διπλωματικές πηγές», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν αναφορές για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Δένδιας αναχωρεί την Τρίτη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του για την Κωνσταντινούπολη. Ο ΥΠΕΞ θα περάσει στο Φανάρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και θα παρακολουθήσει την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Το ταξίδι του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με φόντο την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Άγκυρας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται, τέλος, ότι η επιστροφή του κ. Δένδια στην Ελλάδα αναμένεται αργά το βράδυ των Χριστουγέννων.

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας έδωσε τις δικές του ευχές για καλά Χριστούγεννα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις