Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έκρηξη ηφαιστείου – Νέα Ζηλανδία: Ο τελικός αριθμός των νεκρών, διακόπηκαν οι έρευνες
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη ηφαιστείου – Νέα Ζηλανδία: Ο τελικός αριθμός των νεκρών, διακόπηκαν οι έρευνες

Έκρηξη ηφαιστείου - Νέα Ζηλανδία: «Η αστυνομία παραμένει έτοιμη να ανταποκριθεί εάν έρθουν στο φως νέες πληροφορίες», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Έκρηξη ηφαιστείου – Νέα ΖηλανδίαΤον τερματισμό των ερευνών στην περιοχή του ηφαιστείου ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας. Πάντως ακόμη, αγνοούνται δύο άνθρωποι, οι οποίοι ωστόσο θεωρούνται νεκροί. «Η έρευνα για τα δύο αγνοούμενα θύματα ανεστάλη», ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιφέρειας Μπέι οβ Πλέντι, ο Άντι Μακγκρέγκορ. «Οι οικογένειες των δύο αγνοουμένων ανθρώπων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση. Η αστυνομία παραμένει έτοιμη να ανταποκριθεί εάν έρθουν στο φως νέες πληροφορίες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δύο αγνοούμενοι είναι η 17χρονη μαθήτρια Γουαϊνόνα Λάνγκφορντ από την Αυστραλία και ο 40χρονος τουριστικός οδηγός Χέιντεν Μάρσαλ-Ίνμαν από τη Νέα Ζηλανδία. Τα πτώματά τους πιστεύεται ότι παρασύρθηκαν από τα νερά του ωκεανού που περιβάλλει το ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί. Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ένας από τους ανθρώπους που είχαν υποστεί εγκαύματα στην έκρηξη του ηφαιστείου υπέκυψε στο νοσοκομείο του Όκλαντ. Νοσηλευόταν το βράδυ της Κυριακής, γεγονός που έκανε ακόμη πιο βαρύ τον επίσημο απολογισμό: 17 νεκροί, 2 αγνοούμενοι. Ωστόσο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 19 εφόσον ακόμα δεν υπάρχουν ίχνη. Τα περισσότερα θύματα της ηφαιστειακής έκρηξης ήταν τουρίστες, Αυστραλοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας. Ήταν αναμφίβολα μία από τις πιο φονικές εκρήξεις ηφαιστείου όλων των εποχών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις