Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρούσι επεισόδια: Νέα βίντεο – Αντιεξουσιαστής χτυπά ηλικιωμένο
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι επεισόδια: Νέα βίντεο – Αντιεξουσιαστής χτυπά ηλικιωμένο

Μαρούσι επεισόδια: Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στον κεντρικό πεζόδρομο της περιοχής, την οδό Ερμού, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Μαρούσι επεισόδια: Νέο βίντεο από τα επεισόδια που ξέσπασαν στο Μαρούσι, το μεσημέρι της Κυριακής, επιχειρώντας να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου. Περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής, μια ομάδα 50 αντιεξουσιαστών έφτασαν στην έπαυλη Κουβέλου και προσπάθησαν να την ανακαταλάβουν, λίγες ημέρες μετά την εκκένωση της. Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που απώθησαν τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου, όπου και ξέσπασαν επεισόδια.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας επίσης, διακρίνεται ένας αντιεξουσιαστής να τρέχει να χτυπήσει έναν ηλικιωμένο ο οποίος τρομαγμένος προσπαθεί να ξεφύγει. Ωστόσο εκείνη την στιγμή επεμβαίνει ένας άνδρας των ΜΑΤ και εκδιώκει τον νεαρό. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί υποχωρούν για να εμφανιστεί ομάδα αντιεξουσιαστών με πυροσβεστήρες, τραπέζια και λοστούς που επιτίθενται κατά των ΜΑΤ.

Μαρούσι επεισόδια: Ζημιές, μολότοφ και δακρυγόνα

Οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετάνε τραπέζια και καθίσματα, έριξαν μολότοφ και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ των καταλήψεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Ολα αυτά, ενώ στην κεντρική αγορά στο Μαρούσι υπήρχαν πολλοί πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.Μετά τα επεισόδια στην αγορά, οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι. Εκεί, έσπασαν πόρτες και μηχανήματα, επιβιβάστηκαν σε συρμό και αποχώρησαν. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκκενώσει την κατάληψη στην έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι μόλις την περασμένη Τρίτη. Στις έρευνες είχαν εντοπιστεί μέσα στην κατάληψη κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις