Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ξεβράκωμα Εξάρχεια: Παπαδημητρίου – Αν είναι μπαχαλάκηδες μπορείς να τους ξεβρακώσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεβράκωμα Εξάρχεια: Παπαδημητρίου – Αν είναι μπαχαλάκηδες μπορείς να τους ξεβρακώσεις

Ξεβράκωμα Εξάρχεια: Το... ξεβράκωμα, σημειώθηκε στα πρόσφατα επεισόδια που σημάδεψαν την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ξεβράκωμα Εξάρχεια: Την άποψη ότι η αστυνομία μπορεί να ξεβρακώνει τους «μπαχαλάκηδες» κατά την προσαγωγή τους, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου. Μιλώντας στο Action 24  και την εκπομπή Brainstorming το βράδυ της Παρασκευής, ερωτηθείς από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη «Άρα (σ.σ.: αν είναι «μπαχαλάκηδες») μπορείς να τους ξεβρακώσεις;», ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε: «Βεβαίως και μπορείς. Διότι εμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση. Εμποδίζουν την ελευθερία τη δική σας και τη δική μου. Το μόνο που προσπαθείτε να κερδίσετε είναι τους ανθρώπους που δυστυχώς ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι αν δεν βάλουμε λίγη τάξη σε αυτό τον τόπο, δεν θα μπορέσουν ούτε δουλειές να βρουν ούτε να πάμε παρακάτω ούτε να ξαναχτίσουμε τη χώρα».

Το… ξεβράκωμα, σημειώθηκε στα πρόσφατα επεισόδια που σημάδεψαν την επέτειο των 11 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρη, που δείχνει έναν διαδηλωτή να συλλαμβάνεται και τον αστυνομικό να τον τραβά από το εσώρουχο, αποτέλεσε αφορμή κόντρας ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Δεν ήταν ξεβράκωμα

«Δεν ήταν ξεβράκωμα» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος. «Το πάρτι τελείωσε. Τριάντα χρόνια έχτισαν καριέρες κάνοντας τους δημοκράτες στην πλάτη των αστυνομικών. Ε… αυτό τελείωσε». Μάλιστα, συνέχισε, εξηγώντας: «Να έχουμε τραυματίες αστυνομικούς, να καίνε αυτοκίνητα, οχήματα. Να κινδυνεύει κόσμος. Πλέον, υπάρχει μέσα στην πόλη πραγματική τάξη».

Ο κ. Κρικέτος δεν δέχθηκε ότι άνδρες των ΜΑΤ εξευτέλισαν συλληφθέντα. «Δεν ήταν ξεβράκωμα. Αυτό που βλέπουμε είναι μια μπλούζα τραβηγμένη. Θα διερευνηθεί το θέμα. Δεν φοβόμαστε να διερευνηθεί. Φοβόμαστε να σταματήσει αυτό που δίνουμε στον κόσμο: τάξη και ασφάλεια». Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «Είχαν αφήσει την αστυνομία ευνουχισμένη, τα προηγούμενα χρόνια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις