Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / GNTM ψηφοφορία: Τι απαντά το STAR για το φιάσκο στον τελικό
LIFESTYLE

GNTM ψηφοφορία: Τι απαντά το STAR για το φιάσκο στον τελικό

GNTM ψηφοφορία: Ανώτερες πηγές του Star αποκαλύπτουν τι συνέβη στο κοντρόλ μετά το φιάσκο της ψηφοφορίας.

GNTM ψηφοφορία: Ο χθεσινός τελικός του GNTM σάρωσε σε τηλεθέαση, αγγίζοντας ακόμα και το 64,1% λίγο πριν την ανακοίνωση των νικητριών, αλλά σημαδεύτηκε από την κατάρρευση του συστήματος για την ψηφοφορία. Ανώτερες πηγές του καναλιού που επικαλείται το ethnos.gr κάνουν λόγο για «απόλυτη αστοχία». Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είχε διαβεβαιώσει την παραγωγή ότι η πλατφόρμα ήταν απολύτως έτοιμη να αντέξει την είσοδο των εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών και να μην καταρρεύσει όπως στον προηγούμενο τελικό.

Μετά το μαγνητοσκοπημένο μέρος της εκπομπής ακολούθησε η ζωντανή σύνδεση από τα στούντιο, όπου ήταν συγκεντρωμένες οι φιναλίστ με τους κριτές, οι υπόλοιπες διαγωνιζόμενες της φετινής σεζόν καθώς και αρκετοί συγγενείς τους. Στο κοντρόλ και πίσω από τα πλατό, ήταν σχεδόν όλοι από τη διοίκηση του σταθμού: ο γενικός διευθυντής Κάρολος Αλκαλάι, η διευθύντρια Προγράμματος Νάταλι Γούντφιλντ και η υπεύθυνη ελληνικού προγράμματος Κοραλλία Γεωργακοπούλου.

Οι ιθύνοντες καλούνται να παραδώσουν γραπτώς στη διοίκηση του STAR, τους λόγους που η ψηφοφορία κατέρρευσε

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, το κανάλι είχε αποφασίσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας μέσω «μιας διαφανούς διαδικτυακής πλατφόρμας» που είχε στήσει η αμερικάνικη εταιρεία Megaphone, απορρίπτοντας τις όποιες ιδέες για ψηφοφορία με SMS που θα χρέωνε τους τηλεθεατές. Η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει στο παρελθόν ψηφοφορίες και για την πρωινή εκπομπή «Η φωλιά των Κου – Κου» και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες καλούνται πλέον να παραδώσουν γραπτώς στη διοίκηση του STAR, τους λόγους που η ψηφοφορία κατέρρευσε.

Είκοσι λεπτά πριν την έναρξη του live η Megaphone έδινε διαβεβαιώσεις ότι όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη της ψηφοφορίας αλλά μόλις οι συμμετοχές έφθασαν τις 360.000, η εικόνα πάγωσε. Στο κοντρόλ δεν γνώριζαν την κατανομή των ψήφων και ενημέρωσαν την κεντρική παρουσιάστρια Βίκυ Καγιά που έδωσε «πάσα» για διαφημιστικό διάλειμμα. Η διοίκηση του Star αποφάσισε τότε η νίκη να μοιραστεί ανάμεσα σε Κάτια και Αννα – Μαρία, που ήταν πρώτες βάσει της βαθμολογίας των κριτών. Υπήρξε μάλιστα άμεσα επικοινωνία και με τους χορηγούς, ώστε το έπαθλο να μη μοιραστεί, αλλά να δοθεί εις διπλούν στις νικήτριες.

Ο τελικός κράτησε περισσότερες από τέσσερις ώρες. Η Βίκυ Καγιά ανακοίνωσε πως το σύστημα έπεσε λόγω των συμμετοχών που ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο. Για πρώτη φορά, οι νικήτριες ήταν δύο λόγω ισοβαθμίας: η Κάτια Ταραμπάνκο και η Άννα Μαρία Ηλιάδου που συγκέντρωσαν από 112 βαθμούς, ενώ η Κέισι Μίζιου ακολούθησε με 108 βαθμούς.  Σε ερώτηση γιατί η ανθοδέσμη και το book του συμβολαίου δόθηκε live στην Κάτια, πηγή του STAR έκανε επίσης λόγο «για άστοχο αλλά τυχαίο γεγονός». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το πρωί γίνονται συσκέψεις για το θέμα, καθώς τα ανώτερα στελέχη του σταθμού θεωρούν ότι η εξέλιξη της ψηφοφορίας εξέθεσε το κανάλι. Ωστόσο απορρίπτουν κάθετα τις φήμες περί «στημένου» διαγωνισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις