Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς Τζόκοβιτς: 2-1 τον Σέρβο στο Mudabala
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς Τζόκοβιτς: 2-1 τον Σέρβο στο Mudabala

Τσιτσιπάς Τζόκοβιτς: Ο Έλληνας τενίστας κερδίζει για 3η φορά στην καριέρα του τον Σέρβο και για 2η μέσα στο έτος μετά από την νίκη του στη Σανγκάη.

Τσιτσιπάς ΤζόκοβιτςΑκόμα μία μεγάλη νίκη πέτυχε κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Mubadala World Tennis Championship πέτυχε ο Έλληνας σταρ του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς, και θα παίξει το Σάββατο στις 17:00 στον τελικό με τον Ναδάλ. Ο Έλληνας τενίστας κερδίζει για 3η φορά στην καριέρα του τον Σέρβο και για 2η μέσα στο έτος μετά από την νίκη του στη Σανγκάη. Ο Στέφανος συμμετέχει για πρώτη φορά στο σπουδαίο τουρνουά επίδειξης και καταφέρνει να εκθρονίσει τον Σέρβο που έχει κερδίσει 4 φορές τον τίτλο.

Στα του αγώνα, στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Τσιτσιπά να αμφισβητήσει την υπεροχή του. Ο Σέρβος προηγήθηκε 5-1 στα games, ο Έλληνας πρωταθλητής αντέδρασε, έκανε break, μείωσε σε 5-3, αλλά τελικά ο “Νόλε” είχε καθαρό μυαλό και πήρε το σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προηγήθηκε 3-0. Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 3-1, αλλά ο “Στεφ” είχε τις λύσεις, παίρνοντας και τα άλλα δύο games με οδηγό το εξαιρετικό σερβίς και τα λάθη του αντιπάλου του. Όλα έδειχναν πως ο Έλληνας πρωταθλητής θα έπαιρνε εύκολα το σετ, αλλά ο Τζόκοβιτς με μία εντυπωσιακή επιστροφή κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και 6-6, με τους δύο τενίστες να λύνουν τις διαφορές τους στο tie break. Εκεί, ο Τσιτσιπάς έδειξε μεγαλύτερη συγκέντρωση και πήρε το game και κατ’ επέκταση το σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το τρίτο και τελευταίο ήταν πιο ισορροπημένο, με τον Τσιτσιπά να προηγείται 2-0 και 4-2. Ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του, έκανε και break στον αντίπαλό του και πήρε το τρίτο σετ με 6-4. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η τρίτη νίκη του Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς σε πέντε παιχνίδια.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις