Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προϋπολογισμός 2020 Μητσοτάκης: Οι σέλφις του πρωθυπουργού μετά την ψήφιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2020 Μητσοτάκης: Οι σέλφις του πρωθυπουργού μετά την ψήφιση

Προϋπολογισμός 2020 Μητσοτάκης: Η Βουλή υπερψήφισε έναν Προϋπολογισμό για το 2020 βασιζόμενο σε ρυθμό ανάπτυξης 2,8% που κομίζει ελαφρύνσεις αξίας 1,81 δισ. ευρώ.

Προϋπολογισμός 2020 Μητσοτάκης: Ευδιάθετος και χαλαρός εμφανίστηκε στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και προανήγγειλε ότι το 2020 ξεκινά η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, αλλά και προχωρά σε δεύτερη μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 8%. Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη πέρασε με 158 «ναι» και στα υπουργικά έδρανα κυριαρχούσε η ικανοποίηση.

Η selfie του Κυριάκου Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο

Το κλίμα χαράς αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό, ο οποίος συνέλαβε τον πρωθυπουργό σε χαλαρές στιγμές να συνομιλεί με τους υπουργούς του, να χαμογελά και να τσεκάρει το Instagram. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, δημοσίευσε και selfie με το οικονομικό επιτελείο να χαμογελά στον φακό. «Με το οικονομικό επιτελείο μετά την ψήφιση του πρώτου μας προϋπολογισμού!», έγραψε.

Κατά την ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά την ολοκλήρωση της 5ης συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής, 139 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό. Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές σε σύνολο 300. Απουσίαζαν 3 βουλευτές, ενώ δύο εξ αυτών οι κκ Κ. Ζουράρις και Κ. Μάλαμα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσαν με επιστολή τους πρόθεση καταψήφισης του προϋπολογισμού.

Φωτογραφίες: Οι σέλφις του Μητσοτάκη με υπουργούς

Υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ έδωσαν συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό μετά το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις