Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ανθή Βούλγαρη καρκίνος: Ο όγκος, ο σύντροφος και η μορφή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου
LIFESTYLE

Ανθή Βούλγαρη καρκίνος: Ο όγκος, ο σύντροφος και η μορφή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Ανθή Βούλγαρη καρκίνος: Η δημοσιογράφος, συγκινημένη, μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία της.

Ανθή Βούλγαρη καρκίνος: Για την περιπέτεια της υγείας της και την εμπειρία της από τη χειρουργική της επέμβαση στο κεφάλι μίλησε η Ανθή Βούλγαρη. Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με έναν μικρό καλοήθη όγκο στο κεφάλι μετά από επιληπτική κρίση και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε κρανιοτομή, προκειμένου να αφαιρεθεί διότι υπήρχε κίνδυνος να σπάσει και να πάθει εγκεφαλικό. Η Ανθή Βούλγαρη μίλησε πολλές φορές για την περιπέτεια της υγείας της, πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθούσε κι άλλους ανθρώπους, που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, να το αντιμετωπίσουν, ενώ δεν δίστασε να δείξει και την τομή.

Χθες, η δημοσιογράφος βρέθηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα» και περιέγραψε την εμπειρία της. Όπως είπε όλα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2017. «Ήταν καλοκαίρι του 2017, μόλις είχα τελειώσει την εκπομπή και ένιωθα διαρκώς πολύ κουρασμένη. Δεν είχα όρεξη, δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, είχα πονοκεφάλους, αλλά λέω εντάξει, από την κούραση θα είναι. Μέχρι που ήρθε η επιληπτική κρίση. Αυτό μου συνέβη την ώρα που κοιμόμουνα, δεν κατάλαβα τίποτα, ήμουν με τον Κώστα και θυμάμαι απλά να με ταρακουνάει και να μου λέει: ‘Πες μου ποιος είμαι’ και ξέρεις, λέω ‘τι λέει τώρα; γιατί μου το λέει αυτό;’ και μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο δεν είχα καταλάβει. Αν σου πω ότι δεν θυμάμαι πώς έφτασα στο νοσοκομείο».

Στην συνέχεια, η Ελεονώρα Μελέτη ρωτά την Ανθή Βούλγαρη για το πώς μπορεί να ένιωσε ο σύντροφός της, με την δημοσιογράφο να απαντά: «Δεν μου το έχει περιγράψει. Δεν μου έχει περιγράψει ακόμη το πώς ήταν. Απλά μου είπε ότι σπαρταρούσες. Δεν θέλει να μου το περιγράψει. Φαντάζομαι ότι ήταν πολύ δύσκολο. Άσχημη εικόνα».

Η πρώτη αντίδραση της Ανθής Βούλγαρη στην είδηση πως έχει όγκο στο κεφάλι

Συνεχίζοντας την περιγραφή της, είπε: «Μετά είχα ένα κενό. Θυμάμαι απλά ότι με βάζανε στον αξονικό τομογράφο. Εγκεφαλογραφήματα, κόντρα εξετάσεις. Ήμουν μία εβδομάδα μέσα στο νοσοκομείο κι εγώ πίστευα ότι είχα πάθει υπερκόπωση. Μέχρι που βγήκαν τα αποτελέσματα και μου λένε: ‘Βρίσκουμε κάτι στο κεφάλι σου, ένα ογκάκι’. Ωπ! Ογκάκι; Φαίνεται ότι δεν είναι κακοήθεια, αλλά πρέπει να το δούμε. Στην αρχή, δεν το πίστευα. Αλλά όταν άρχισα να το σκέφτομαι, είπα ok, θα το αντιμετωπίσουμε. Μου είπαν ότι είναι ένα σηρραγγώδες αιμαγκίωμα, που αυτό θα είναι σαν βόμβα στο κεφάλι σου. Αν το κρατήσεις, δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει και τι θα συμβεί, γιατί εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αθλούμαι, αγχώνομαι, είναι η ένταση της δουλειάς. Μου είπαν πως ή θα το βγάλεις, αλλά κι εκεί υπάρχει ένας κίνδυνος γιατί είναι ένα χειρουργείο στο κεφάλι ή θα ζεις με τα φάρμακα για την επιληψία για μία ζωή».

Ακολούθως, η Ανθή Βούλγαρη μιλά για την δύσκολη απόφαση που πήρε να κάνει τελικά την χειρουργική επέμβαση: «Ζορίστηκα πάρα πολύ. Πιέστηκα πάρα πολύ. Υπήρχαν βράδια που έκλαιγα μόνη μου, γιατί έλεγα, εντάξει, από την μία δεν ήθελα να ζω μία ζωή με φάρμακα γιατί αν το επέλεγα αυτό, φαντάσου ότι θα έπρεπε να μην ανεβάζω ποτέ παλμούς πάνω από 120. Και είπα, ότι δεν μπορώ να ζήσω έτσι όλη μου την ζωή, πάμε να το κάνουμε και ό,τι γίνει».

https://www.instagram.com/p/B18quxKCq3m/

Η πίστη στον Θεό

Η δημοσιογράφος αφηγείται πως μέχρι να έρθει η ώρα του χειρουργείου, είχε επισκεφθεί όποιο μοναστήρι έβρισκε. Όπως είπε, πίστευε πάντα στον Θεό, αλλά τώρα είχε έναν παραπάνω λόγο. Όπως είπε: «Είχα γυρίσει όλα τα μοναστήρια. Πήγαινα παντού, θυμάμαι ότι έμενα μόνη μου για να προσευχηθώ ουσιαστικά, να αφοσιωθώ σε αυτό. Και άλλαξε ο τρόπος που σκεφτόμουν. Μέχρι τότε με ένοιαζε το πώς θα δουλέψω, τι θα κάνω, πώς θα πληρώσω τους λογαριασμούς. Από τότε έχω γίνει ζαμάν φου».

Όσο για την επέμβαση, η Ανθή Βούλγαρη περιέγραψε: «Λίγες ώρες πριν το χειρουργείο είσαι εσύ και ο εαυτός σου. Έκλαψα πολύ αλλά το πιο δύσκολο είναι την ώρα που με πήρανε, με βάζουνε στο κρεβάτι, μου φοράνε τα σκουφάκια και τις ρόμπες και λέω: ‘Παναγία μου, πού πάω; τι πάω να κάνω τώρα;’Στην σκέψη ότι θα άνοιγαν το κεφάλι μου και θα έμπαιναν μέσα με εργαλεία, λέω: ‘τι κάνω; Με το που είδα και τον πατέρα μου να καταρρέει, λέω ‘εντάξει’. Ήμουν 8 ώρες μέσα στο χειρουργείο».

Η μορφή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου: Ήταν ο πιο όμορφος άνδρας του κόσμου

Αναφερόμενη στην μορφή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που είδε, είπε: «Είμαι στο χειρουργείο και πριν ξυπνήσω, ξέρω ότι είμαι καλά. Γιατί βλέπω μία μορφή, ξέρω ότι κοιμάμαι. Δεν έχω ξαναδεί πιο όμορφο άνδρα στη ζωή μου. Μια μορφή τόσο λαμπερή, ένα χαμόγελο απίστευτο και μου γνέφει ότι όλα είναι καλά. Αλλά καταλαβαίνω ότι δεν είναι γιατρός και μου έρχεται στο κεφάλι ότι είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Ήταν η μόνη μορφή που δεν ήξερα. Ήταν ο μόνος άγιος που δεν είχα πάει ποτέ να προσκυνήσω. Και ξυπνάω και λέω στην μάνα μου: ‘Μαμά, έχουμε εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου;’ μέσα στην ζάλη. Η μάνα μου νόμιζε ότι τα’ χασα. Όταν συνήλθα την επόμενη ημέρα λέω ‘αποκλείεται, κάπου είναι η εικόνα του’. Και διηγούμαι το τι έχει συμβεί. Ήταν πολύ ζωντανό όλο αυτό. Ξέρω πολύ καλά ποιος ήταν δίπλα μου εκείνη την στιγμή».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις