Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ δίκη: Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν την καθυστέρηση
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ δίκη: Δημοκρατικοί βουλευτές ζητούν την καθυστέρηση

Τραμπ δίκη: Ομάδα Δημοκρατικών βουλευτών ζητούν την καθυστέρηση της δίκης Τραμπ στη Γερουσία.

Τραμπ δίκη: Στην Ιστορία θα μείνει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ ως του τρίτου προέδρου των ΗΠΑ που παραπέμπεται στη Γερουσία κινδυνεύοντας με καθαίρεση. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος παραπέμπεται για δύο αδικήματα, για κατάχρηση εξουσία και για παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας του Κογκρέσου, ομάδα Δημοκρατικών βουλευτών ζητούν να καθυστερήσει ακόμη και μήνες μήνες η δίκη του στο σώμα του Κογκρέσου όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν τον έλεγχο. Βλέποντας ότι η ιστορία αυτή δίνει…πόντους στον Τραμπ προεκλογικά, οι Δημοκρατικοί σκέφτονται να πάνε προς τα πίσω τη δίκη στη Γερουσία.

Σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου φιγουράρει σήμερα το θέμα της παραπομπής του προέδρου Τραμπ καθώς επίσης και τα επικριτικά σχόλια των υποστηρικτών του Αμερικανού προέδρου σε βάρος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι. Οι εφημερίδες που πρόσκεινται στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών προειδοποιούν ότι η δίκη του Τραμπ στη Γερουσία θα είναι «κηδεία» για τους Δημοκρατικούς. «Παραπομπή Τραμπ» είναι ο τίλος που κοσμεί στις περισσότερες εφημερίδες.

Η ομιλία του Τραμπ μετά την ανακοίνωση της παραπομπής του στην Γερουσία

Τραμπ δίκη: Τα δημοσιεύματα των εφημερίων

H «Washington Post» ανέβασε στο Twitter τρία πρωτοσέλιδα, τα δύο εκ των οποίων είναι από τα… παλιά: αυτό του προέδρου Τραμπ, του Μπιλ Κλίντον και του Άντριου Τζόνσον. Η αμερικανική εφημερίδα ήθελε να υπενθυμίζει στους αναγνώστες της τους άλλους δύο προέδρους των ΗΠΑ που βρέθηκαν στην ίδια θέση με αυτή του Τραμπ. Για τους «New York Times», «Ο Τραμπ παραπέμπεται, ύστερα από μία συνεδρίαση με έντονα επιχειρήματα,…η Βουλή των Αντιπροσώπων έκρινε ότι ο Τραμπ έκανε κατάχρηση εξουσίας». Από την πλευρά της, η εφημερίδα «New York Post», που κρατάει φιλοκυβερνητική στάση, επιτίθεται στη Νάνσι Πελόζι, υπό τον τον τίτλο:«Είναι η κηδεία σας», προσθέτοντας ότι «η κυρία Πελόζι φόρεσε μαύρα για την ιστορική ψηφοφορία».

Για την «Wall Street Journal», ο Ντόναλντ Τραμπ θα αθωωθεί στη Γερουσία. και οι Δημοκρατικοί ίσως βοήθησαν τον κ. Trump να επανεκλεγεί. Συγχαρητήρια στην Αντίσταση», γράφει η εφημερίδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, πάντως, όσο κι αν νιώθει οργισμένος, περιμένει στη γωνία. Αναμένεται να βγει ενισχυμένος από την ιστορία καθώς συσπειρώνει τη βάση των ψηφοφόρων του. Ωστόσο, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη:το 48% τάσσεται υπέρ και το 48% κατά της παραπομπής του, σε τελευταία δημοσκόπηση των αμερικανικών ΜΜΕ WSJ/NBC News.

Τα highlights των δηλώσεων σχετικά με την παραπομπή Τραμπ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις