Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πελόζι Τραμπ: Το viral νεύμα που “έκοψε” αμέσως τα χειροκροτήματα
ΚΟΣΜΟΣ

Πελόζι Τραμπ: Το viral νεύμα που “έκοψε” αμέσως τα χειροκροτήματα

Πελόζι Τραμπ: Η πλειοψηφία των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε δίκη στη Γερουσία.

Πελόζι Τραμπ: Με μια χειρονομία και ένα παγωμένο βλέμμα η Νάνσι Πελόζι βάζει τέλος στους πανηγυρισμούς των Δημοκρατικών μετά την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. H Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη στη Γερουσία, για δύο αδικήματα, μετά από συζήτηση που κράτησε σχεδόν 12 ώρες.

Σε ένα στιγμιότυπο της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με την ιστορική απόφαση της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, η πρόεδρος του σώματος εμφανίζεται να «κόβει» με μια χειρονομία και ένα παγωμένο βλέμμα, χειροκροτήματα από την πλευρά των Δημοκρατικών.

Δείτε το απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο

Δηλώσεις Πελόζι

Η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε ότι δεν θα βιαστεί να υποβάλει το κατηγορητήριο σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία για να αρχίσει η δίκη του, διευκρινίζοντας πως θα αναμείνει να δει πώς θα επιλέξει να χειριστεί τη διαδικασία η Άνω Βουλή. Ο πρόεδρος «αυτή τη στιγμή παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη», δήλωσε η Δημοκρατική Πελόζι.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο η δίκη στη Γερουσία να μην είναι δίκαιη, κατηγορώντας την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων ότι βρίσκεται σε διαρκή «συνεργασία» με τον Τραμπ ως προς τους χειρισμούς ενόψει της δίκης. Όταν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους η Πελόσι απέφυγε να αποσαφηνίσει το πότε θα στείλει το κατηγορητήριο στη Γερουσία ή να περιγράψει το πώς θα εκτυλισσόταν μια δίκαιη δίκη κατά την άποψή της.

Ο Μιτς Μακόνελ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Γερουσίας, αναμένεται να εκφραστεί σήμερα, Πέμπτη, όσον αφορά την παραπομπή του Τραμπ. Η Κάτω Βουλή, πέραν της επίδοσης του κατηγορητηρίου, αναμένεται να ορίσει «διαχειριστές» που θα αναλάβουν να παρουσιάσουν την υπόθεση στη Γερουσία. Αυτό ίσως γίνει σήμερα, πριν το Κογκρέσο διακόψει τις εργασίες του ενόψει των εορτών, ή στις αρχές του 2020.

Ο Μακόνελ και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Δημοκρατικών στην Άνω Βουλή, Τσακ Σούμερ, έχουν εκφράσει διαμετρικά αντίθετες απόψεις για το πώς θα πρέπει να γίνει η δίκη του Τραμπ. Αναμένεται να διαπραγματευθούν, κατ’ ιδίαν και μέσω διαρροών στα ΜΜΕ, τις προσεχείς ημέρες.

Η Πελόζι πιθανόν ασκεί πίεση στον Μακόνελ για να διαπραγματευθεί γρηγορότερα με τον Σούμερ.

Δείτε ακόμη: 

Σε δίκη ο Τραμπ – Ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμπεται

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις