Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μόσχα επίθεση: “Τρομοκρατικό χτύπημα” στη Ρωσία – Νεκρός και ο δράστης
ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα επίθεση: “Τρομοκρατικό χτύπημα” στη Ρωσία – Νεκρός και ο δράστης

Μόσχα επίθεση: Το κτήριο της FSB βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το Κρεμλίνο.

Μόσχα επίθεση: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, κοντά στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, γράφει η εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη μια πηγή. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB έκανε γνωστό ότι άγνωστος άνοιξε πυρ κοντά στην έδρα της στη Μόσχα. Δύο εργαζόμενοι της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο κέντρο της Μόσχας, μεταδίδει το Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό, υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες. Σύμφωνα με το REN-TV, τα θύματα είναι δύο, ενώ η εφημερίδα Izvestiya κάνει λόγο για τρεις νεκρούς.

Υποψίες ότι σχεδιάστηκε χτύπημα για να συμπέσει με ομιλία του Πούτιν

Σύμφωνα με το Reuters, μια πηγή προσκείμενη στη FSB αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχόμενως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria μεταδίδει ότι ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης εξουδετερώθηκε.

Ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες.

Δείτε live εικόνα από το σημείο των πυροβολισμών στη ρωσική πρωτεύουσα:
Ενημερώθηκε ο Πούτιν

Ωστόσο, όπως μεταδίδει δημοσιογράφος του Reuters, μετά από λίγη ώρα ακούστηκαν νέοι πυροβολισμοί στο κέντρο της Μόσχας κοντά στην έδρα της FSB. Ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, αναφέρει η ίδια πηγή. Η αστυνομία επέκτεινε την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.  Νωρίτερα, μια αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι άκουσε πυροβολισμούς στο ίδιο σημείο, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, λέγεται πως ένα με τρία άτομα, οπλισμένα με αυτόματα τουφέκια, επιτέθηκαν στο κτίριο της FSB. Σύμφωνα με πηγές της Daily Mail οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μέσα από το κτίριο της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφάλειας και συγκεκριμένα τον χώρο υποδοχής. Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από χρήστες των social media διακρίνονται οπλισμένοι Ρώσοι αστυνομικοί και επιχειρούν να καλυφθούν από τα πυρά και πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις