Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δίκη Τραμπ: Ο Πούτιν για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου
ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Τραμπ: Ο Πούτιν για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου

Δίκη Τραμπ: «Το κόμμα που έχασε τις εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει αποτελέσματα μέσω άλλων τρόπων», σχολίασε ο Πούτιν.

Δίκη ΤραμπΤο θέμα της πολυσυζητημένης παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξής του ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Πρέπει ακόμη να περάσει από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν πλειοψηφία. Δεν είναι πολύ πιθανό να θέλουν να απομακρύνουν από την εξουσία έναν εκπρόσωπο του κόμματός τους με βάση εξ ολοκλήρου επινοημένων κατηγοριών», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις. Ο Ρώσος πρόεδρος εκτίμησε πως η κρίση που συγκλονίζει την Ουάσινγκτον δεν είναι παρά «η συνέχιση εσωτερικών πολιτικών μαχών» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το κόμμα που έχασε τις εκλογές, το Δημοκρατικό Κόμμα, προσπαθεί να εξασφαλίσει αποτελέσματα μέσω άλλων τρόπων και άλλων εργαλείων κατηγορώντας τον Τραμπ για συνωμοσία με τη Ρωσία. Στη συνέχεια επιβεβαιώνεται ότι δεν υπήρξε. Και τώρα, επινόησαν μια ιστορία πίεσης στην Ουκρανία», συνέχισε ο Πούτιν. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε χθες, Τετάρτη, ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που παραπέμπεται σε δίκη. Κατηγορείται ότι ζήτησε από την Ουκρανία να διεξαγάγει έρευνα για έναν από τους πιθανούς αντιπάλους του στις προεδρικές εκλογές του 2020, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως οι κυρώσεις που ενέκρινε πρόσφατα το Κογκρέσο σε βάρος της Μόσχας θα επηρεάσουν «αναμφίβολα» τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά η Ρωσία θα ανταποδώσει ανάλογα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις