Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα αναβολικών 2019: Έσοδα πάνω από 2 εκατ. ευρώ – Συναλλαγές με κρυπτονομίσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα αναβολικών 2019: Έσοδα πάνω από 2 εκατ. ευρώ – Συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Κύκλωμα αναβολικών 2019: Η δράση της οργάνωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας, είχε αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.

Κύκλωμα αναβολικών 2019: Πεντακόσιες χιλιάδες αναβολικά χάπια και χάπια που χρησίμευαν ως αντίδοτο των παρενεργειών από τη χρήση των πρώτων, κατασχέθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία, μετά την εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης, η οποία παρασκεύαζε και διακινούσε τις επικίνδυνες ουσίες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η οργάνωση είχε επιχειρησιακή δομή και διαρκή δράση, με σκοπό την κερδοσκοπία, μέσω παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία, για τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών σε αθλητικούς αγώνες, σημειώνει η Αστυνομία, ουσίες. Για την υπόθεση, συνελήφθησαν μετά από ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αττική, Εύβοια, Φωκίδα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, εννέα άτομα, ηλικίας 25 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και 29χρονο αρχηγικό μέλος της οργάνωσης.

Η δράση της οργάνωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Οικονομικής Αστυνομίας, είχε αναπτυχθεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό (Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ινδία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σιγκαπούρη και Παναμά). Για τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων χρησιμοποιούσαν κυρίως ιστοσελίδα που διατηρούσαν και εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τη χρήση «κρυπτονομισμάτων», προκειμένου να εξασφαλίζουν ανωνυμία, να δυσχεράνουν τυχόν έρευνες των αρχών και να αποκρύπτουν την προέλευσή των εσόδων τους.

Στην Εύβοια το παρασκευαστήριο

Παράλληλα, για να διασφαλίσουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν παρασκευαστήριο – αποθήκη, που εντοπίσθηκε σε περιοχή της Εύβοιας και άνηκε στο 29χρονο αρχηγικό μέλος, όπου βρέθηκαν πρώτες ύλες και εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Εισαγωγή από Κίνα – Γαλλία

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, το 25χρονο αρχηγικό μέλος είχε αναλάβει την εισαγωγή έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών από το εξωτερικό (Κίνα και Γαλλία), με τις οποίες προέβαινε, εντός του παρασκευαστηρίου, στην παρασκευή παράνομων αναβολικών στην τελική τους μορφή.

Προμήθευε τους χρήστες

Ακολούθως προμήθευε με αυτά τελικούς χρήστες και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή-αποστολή δεμάτων και χρημάτων, τη διακίνηση των σκευασμάτων, καθώς και τη διαχείριση του «πελατολογίου» μέσω ιστοσελίδας που διατηρούσε ο 29χρονος.

Ανάλογο ρόλο με αυτόν του 29χρονου είχε και 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος δεν συνελήφθη και δραστηριοποιούνταν κυρίως σε Γαλλία και Τουρκία.

500.000 τεμάχια αναβολικών

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· πάνω από (500.000) τεμάχια αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων, καθώς και σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (χάπια-αμπούλες),

· μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών και άλλων απαγορευμένων ουσιών σε υγρή και στερεή μορφή,

· πλήθος υλικών για τη συσκευασία των παράνομων σκευασμάτων,

· μηχανολογικός εξοπλισμός για την παρασκευή αναβολικών και άλλων απαγορευμένων σκευασμάτων,

· χρηματικό ποσό (10.585) ευρώ,

· (16) συσκευές κινητών τηλεφώνων,

· (6) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

· σκληροί δίσκοι, usb sticks και

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις