Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταδρομικές επιθέσεις στην Αττική: Βανδαλισμοί τη νύχτα, τα έσπασαν και στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Καταδρομικές επιθέσεις στην Αττική: Βανδαλισμοί τη νύχτα, τα έσπασαν και στη Θεσσαλονίκη

Καταδρομικές επιθέσεις στην Αττική: Ομάδες αγνώστων προκάλεσαν το βράδυ της Πέμπτης ζημιές σε καταστήματα και ΑΤΜ και πέταξαν φέιγ βολάν με μηνύματα υπέρ των καταλήψεων.

Καταδρομικές επιθέσεις στην Αττική: Καταδρομικές επιθέσεις και βανδαλισμούς σε καταστήματα, ΑΤΜ πραγματοποίησαν ομάδες αγνώστων τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν επιθέσεις με βανδαλισμούς και ζημιές σε καταστήματα, τόσο στην Αθήνα και την οδό Μητροπόλεως, όσο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Την νύχτα, ομάδα αγνώστων προχώρησε σε βανδαλισμούς στην οδό Μητροπόλεως.

Οι δράστες, που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 50 άτομα, προξένησαν φθορές σε ένα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος, ένα καφέ Starbucks και στο ΑΤΜ υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς. Παράλληλα, γέμισαν με συνθήματα τους τοίχους στους γύρω δρόμους.

Έβαλαν φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Εξάρχεια

Την ίδια ώρα, στα Εξάρχεια, η τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δεν κράτησε παρά μόνο μερικές ώρες. Αφού αρχικά έγινε μια πρώτη αποτυχημένη απόπειρα από άγνωστο να το κάψει (κάτοικος της περιοχής τον είδε να το επιχειρεί με αναπτήρα, αλλά μαγαζάτορες επενέβησαν), στη διάρκεια της νύχτας κάποιοι τα κατάφεραν τελικά να βάλουν φωτιά στο δέντρο, καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος του.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ωστόσο, έγιναν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα αγνώστων, λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, βρέθηκε στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, προκαλώντας ζημιές σε καταστήματα. 30 άτομα πετούσαν πέτρες προκαλώντας φθορές σε μαγαζιά που βρίσκονται στη περιοχή, για να διαφύγουν τρέχοντας στη συνέχεια από την οδό Ναυαρίνου. Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία προχώρησε σε 18 προσαγωγές στην οδό Εγνατία, κοντά στην Καμάρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις