Εκβιασμοί-Σέρρες: Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα εκβιαστών

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εκβιασμοί-Σέρρες: Αστυνομικός της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα εκβιαστών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Εκβιασμοί-Σέρρες: Αστυνομικός συνελήφθη ως μέλος ομάδας εκβιαστών, η οποία εισέπραττε «προστασία» από τουλάχιστον έντεκα καταστηματάρχες.

19.12.2019 | 21:28

Εκβιασμοί-Σέρρες: Αστυνομικός-παλαιστής, μέλος της αθλητικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, που εκβίαζε για «προστασία» ιδιοκτήτες καταστημάτων στις Σέρρες. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης, ανέφερε ακόμη ότι η ομάδα με «μπράβους» αναλάμβανε την είσπραξη χρεωστούμενων ποσών σε «πελάτες» που απευθύνονταν στο κύκλωμα, εισπράττοντας το 50% των χρημάτων που αποσπούσαν από τους οφειλέτες.

Επίσης το κύκλωμα, στην κεφαλή του οποίου ήταν ομογενείς από την Αρμενία λειτουργούσε παράνομη στοιχηματική ιστοσελίδα, ενώ τα μέλη του κατηγορούνται ακόμη ότι χειραγωγούσαν αγώνες τοπικού πρωταθλήματος των Σερρών με αποτέλεσμα τα παράνομα κέρδη. Συνελήφθησαν πέντε άτομα τα οποία δραστηριοποιούνταν στην εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα «παροχής προστασίας» στην περιοχή των Σερρών, στη λειτουργία παράνομης ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχηματισμού και στη χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου, με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Εκβιασμοί-Σέρρες: Εκβίαζαν 11 καταστηματάρχες

Σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία της Αστυνομίας, οι πέντε συλληφθέντες και δεκαεννέα ακόμη άτομα που κατηγορούνται για επιμέρους ενέργειες, «προέβαιναν στην εκβίαση 11 ιδιοκτητών καταστημάτων στο Νομό Σερρών, με το πρόσχημα παροχής προστασίας εισπράττοντας μηνιαίως χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν για κάθε κατάστημα από 200 έως 1.000 ευρώ. Επίσης, παρίσταντο κατά τη λειτουργία των καταστημάτων ώστε να λαμβάνουν επιπλέον αμοιβή πέραν της προστασίας, να ελέγχουν τα έσοδά τους και να αποτρέπουν προσέγγιση από τυχόν ομοειδείς ομάδες, που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν τον έλεγχο των εν λόγω καταστημάτων».

Εισέπρατταν χρεωστούμενα τρίτων

Επίσης, «λειτουργώντας για λογαριασμό τρίτων, εισέπρατταν εκβιαστικά οφειλόμενα ποσά, λαμβάνοντας ως αμοιβή ποσοστά που ανέρχονταν έως το 50% του εισπραχθέντος ποσού». Σε ό,τι αφορά τον παράνομο στοιχιματισμό ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη Αστυνόμος Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι «εγκατέστησαν και λειτουργούσαν παράνομη ιστοσελίδα διαδικτυακού στοιχηματισμού, εισπράττοντας ποσοστό 65% από το σύνολο των μη κερδισμένων στοιχηματικών γεγονότων, στα οποία συμμετείχαν οι παίκτες, που κυμαινόταν από 3.000 έως 6.000 ευρώ μηνιαίως.  Προέβησαν δε στη χειραγώγηση αγώνων τοπικών κατηγοριών, οι οποίοι προσφέρονταν για στοιχηματισμό σε ιστοσελίδες διαδικτυακού στοιχηματισμού». Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στους συλληφθέντες όσο και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οπλισμός (περίστροφο, σιδερογροθιές, σπρέι πιπεριού, μεταλλικό μπαστούνι), ένα αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 4.090 ευρώ.

 

Exit mobile version