Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Προσλήψεις στο Δημόσιο 2020: Ο Θεοδωρικάκος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2020
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσλήψεις στο Δημόσιο 2020: Ο Θεοδωρικάκος στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2020

Προσλήψεις στο Δημόσιο 2020: Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι ο κανόνας μια πρόσληψη για μια αποχώρηση θα διατηρηθεί και το 2020.

Προσλήψεις στο Δημόσιο 2020Στο θέμα των προσλήψεων στο Δημόσιο αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο υπουργός εσωτερικών. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε ότι ο κανόνας μια πρόσληψη για μια αποχώρηση θα διατηρηθεί και το 2020. Ενημέρωσε ότι για τη διετία 2018-2019 οι εκτιμώμενες αποχωρήσεις από το δημόσιο ξεπερνούν τις 21.000 και διευκρίνισε ότι ήταν ήδη προγραμματισμένες και προγραμματίστηκαν και από την νυν κυβέρνηση περίπου 18.000 προσλήψεις για την περίοδο 2019-2020. «Έως το τέλος του τρέχοντος έτους, μετά την επεξεργασία των υποβληθέντων στοιχείων, σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα προγραμματίσουμε, σε κρίσιμους τομείς νέες προσλήψεις, αξιοποιώντας το διαθέσιμο υπόλοιπο για το έτος 2020 από τις αποχωρήσεις, καθώς και ένα μικρό ποσοστό των αποχωρήσεων του 2021» είπε.

Σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις που εξαιρούνται από τη σχέση 1:1, υπογράμμισε, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πρόσληψη 8.116 υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, 2.900 του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο ενισχύουμε με 60 εκατ. ευρώ, 4.500 στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων που θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας.Σε ότι αφορά  το έκτακτο προσωπικό, εξήγησε ότι κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς, υφίσταται, ένα ανώτατο ετήσιο μέσο όριο 47.500 υπαλλήλων το οποίο έχει ήδη ξεπεραστεί το πρώτο εξάμηνο του 2019, με μέσο όρο 53.000. Για το λόγο αυτό, προωθήθηκε ρύθμιση προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος ο έλεγχος του αριθμού του προσωπικού που προσλαμβάνεται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, εφόσον η δαπάνη για τις αποδοχές του επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ψήφος αποδήμων 2019: «Έρχεται διαδικτυακή καμπάνια»

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε, επίσης, και στην ψήφο των αποδήμων μιλώντας εκ νέου για την ανάγκη ενότητας προκειμένου η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους της. «Βασικός στόχος της κυβέρνησής μας είναι η αναγέννηση της Ελλάδας. Για να το επιτύχουμε, όμως, πρέπει να συνεγείρουμε όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού. Εντός και εκτός Ελλάδας. Η ψήφος για τους Έλληνες του εξωτερικού είναι ένα μήνυμα που πρέπει να αγκαλιάσουν οι συμπατριώτες μας σε όλη τη γη.

Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Εσωτερικών, θα προχωρήσει σε διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης των Ελλήνων. Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές και πολιτικές μας διαφορές υπάρχει κάτι που μας ενώνει όλους: είναι ο πατριωτισμός που έχουμε όλοι οι Έλληνες. Είναι η πατρίδα μας που αποτελεί μια σταθερή αναφορά, και η οποία σήμερα μας έχει ανάγκη όλο και πιο πολύ ενωμένους, παρά διχασμένους. Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε το στόχο της αναγέννησης της Ελλάδας», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις