Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βόμβα ΑΤ Ζωγράφου: Τη μέθοδο “Pipe Bomb” χρησιμοποίησαν οι δράστες – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ
ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΕΛΑΣ

Βόμβα ΑΤ Ζωγράφου: Τη μέθοδο “Pipe Bomb” χρησιμοποίησαν οι δράστες – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Βόμβα ΑΤ Ζωγράφου: «Μέτωπο» του «αντάρτικου πόλεων» βλέπει η ΕΛΑΣ που δεν θεωρεί άσχετη με τις καταδρομικού τύπου επιθέσεις την τοποθέτηση του εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού στο ΑΤ Ζωγράφου.

Βόμβα ΑΤ Ζωγράφου: Σε συναγερμό βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική ενόψει των εορτών. Στο Αρχηγείο, ανησυχούν για ενεργοποίηση του λεγόμενου «Αντάρτικου Πόλης» έπειτα από την βόμβα με τα εκατοντάδες καρφιά που βρέθηκε άθικτη απέναντι από το Α/Τ Ζωγράφου και πλέον ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή, από τους ειδικούς των εργαστηρίων. Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές, οι επιτελείς της ΕΛΑΣ και ειδικότερα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φοβούνται την ενεργοποίηση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», η οποία έχει καιρό να προκαλέσει κάποιο χτύπημα και θεωρείται η πλέον αποτελεσματική και σοβαρή οργάνωση. Κατά συνέπεια  και λόγω της κλιμάκωσης της κατάστασης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν κάποιο σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα, ακόμα και εν μέσω των εορτών των Χριστουγέννων.

Όσον αφορά τώρα στα σενάρια που εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την βόμβα που είχε τοποθετηθεί απέναντι από το Α/Τ Ζωγράφου, οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το σενάριο της «Εικονοκλαστικής Σέχτας», το «κίνημα» οικολόγων Αναρχικών που ξεκίνησε από την Λατινική Αμερική και έχει επεκταθεί στις περισσότερες χώρες του Δυτικού Κόσμου, όπου και βρήκε πολλούς οπαδούς. Μάλιστα πρόκειται για μηδενιστές που είναι δυνατόν να προκαλέσουν τυφλά χτυπήματα. Άλλωστε στις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής, στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι πέρυσι τα Χριστούγεννα και στην Σχολή Πολ. Μηχανικών στο Πολυτεχνείο, δεν είχε υπάρξει προειδοποίηση.

Η Εικονοκλαστική Σέχτα

Στην περίπτωση της ενέργειας στον Ιερό Ναό είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ο Νεωκόρος, καθώς είχαν μετακινήσει τον εκρηκτικό – εμπρηστικό μηχανισμό. Άλλωστε στην προκήρυξη που είχε στείλει εκείνη την εποχή σε ισπανική ιστοσελίδα η «Εικονοκλαστική Σέχτα» είχε γράψει πως ήθελε να τρομοκρατήσει «παπά αλλά και ποίμνιο προβάτων». Ωστόσο βόμβα με καρφιά σε παγιδευμένο βιβλίο είχε στείλει στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον Μάιο του 2017 με αφορμή τον θάνατο έπειτα από το ξυλοδαρμό του, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, Αλβανού βαρυποινίτη που φέρεται να είχε δολοφονήσει συνάδελφο τους.

Βόμβα ΑΤ Ζωγράφου: Αυτή είναι η βόμβα γεμάτη καρφιά

Βόμβα ΑΤ Ζωγράφου: Δεν αποκλείεται η εμφάνιση νέας οργάνωσης

Μέχρι στιγμής πάντως και επειδή δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την βόμβα απέναντι από το Α/Τ Ζωγράφου, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο νέας εμφάνισης στο λεγόμενο «Αντάρτικο Πόλης».

Όσον αφορά τώρα στις εργαστηριακές έρευνες επάνω στην άθικτη βόμβα, οι ειδικοί των εργαστηρίων δεν ελπίζουν σε πολλά πράγματα, καθώς και στην περίπτωση της βόμβας στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών δεν είχαν βρεθεί ευρήματα, καθώς ο κατασκευαστής της φορούσε γάντια.

Βόμβα ΑΤ Ζωγράφου: Τη μέθοδο “Pipe Bomb” χρησιμοποίησαν οι δράστες

Οι πυροτεχνουργοί είδαν ένα πλαστικό δοχείο, που στο εσωτερικό του είχε έναν σιδερένιο σωλήνα, ρολόι, συνδεσμολογία με καλώδια και έναν σωλήνα με εκρηκτική ύλη και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη. Επίσης, μέσα στη βόμβα είχαν τοποθετηθεί και δεκάδες καρφιά, ενώ δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα, ότι οι κακοποιοί ήθελαν θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι δράστες ονομάζεται “Pipe Bomb”, λόγω του τοποθετημένου σωλήνα, ενώ μπορεί κανείς να την αντιγράψει ακόμη και από το διαδίκτυο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις