Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουκάκι κατάληψη: Τρεις εκκενώσεις κτιρίων – Η φώτο που έγινε viral
ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι κατάληψη: Τρεις εκκενώσεις κτιρίων – Η φώτο που έγινε viral

Κουκάκι κατάληψη: Aπό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/12 βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι.

Κουκάκι κατάληψη: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία με τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο Κουκάκι να βάζουν στο κεφάλι μιας γυναίκας κουκούλα, κίνηση η οποία ανοίγει εκ νέου συζήτηση σε ότι έχει να κάνει με την αστυνομική βία. Aπό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/12 που βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για εκκενώσεις καταλήψεων στο Κουκάκι, μία καταγγελία ιδιοκτητών διπλανού, σε κατειλημμένο, κτιρίου κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προβληματίζει για τις πρακτικές που ακολουθεί η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ιδιοκτήτης κτιρίου που είναι μεσοτοιχία με άλλο που τελούσε υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου, κατήγγειλε πως όταν αστυνομικοί του ζήτησαν να μπουν στο σπίτι του για να περάσουν στο διπλανό κι εκείνος ζήτησε εισαγγελική εντολή, οι άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο σπίτι, έβγαλαν όπλο μπροστά στα παιδιά του και τους συνέλαβαν. Μάλιστα, η σύζυγός του, ανέφερε: « Κάποια στιγμή, ακούσαμε βήματα στη δική μας ταράτσα, ανέβηκαν τα παιδιά μου και ο άντρας μου να δούνε τι γίνεται. Είδαν λοιπόν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας».

Κουκάκι κατάληψη: Λόγος για αστυνομική βία και αυθαιρεσία

Όπως σημείωσε, όταν ρώτησαν τις αστυνομικές δυνάμεις αν έχουν εισαγγελική εντολή, εκείνοι τους έριξαν στο πάτωμα, τους έδεσαν τα χέρια και τους έδειραν. Όταν ανέβηκε και η ίδια να δει τι γίνεται, την απείλησαν και της είπαν: «Φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα», ενώ τονίζει πως είδε άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατό του το κεφάλι του γιου της στο πάτωμα. Την ίδια στιγμή, μία φωτογραφία που δείχνει ένα από τα μέλη της οικογένειας να βρίσκεται δεμένο με χειροπέδες και μαύρη κουκούλα ή σακούλα στο κεφάλι, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί, καθώς παραπέμπει σε άλλες εποχές και ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

Σύλληψη κατοίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις