Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουκάκι κατάληψη: Εκκενώθηκαν τρεις καταλήψεις – Συλλήψεις
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Κουκάκι κατάληψη: Εκκενώθηκαν τρεις καταλήψεις – Συλλήψεις

Κουκάκι κατάληψη: Οι ταμπουρωμένοι αντιεξουσιαστές πέταξαν μέχρι και... έπιπλα στους αστυνομικούς που απάντησαν με κροτίδες κρότου λάμψης.

Κουκάκι κατάληψη: Μεγάλη, τριπλή επιχείρηση στο Κουκάκι, πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία νωρίς το πρωί της Τετάρτης (18/12) σε τρία υπό κατάληψη κτίρια, από άτομα του αναρχικού χώρου, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι. Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ό.τι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV στην κατάληψη στην οδό Ματρόζου αντιεξουσιαστές είχαν ταμπουρωθεί μέσα στο κτίριο, ενώ η είσοδος διέθετε ακόμα και πόρτα ασφαλείας την οποία έχουν τοποθετήσει οι καταληψίες. Οι αστυνομικοί μπήκαν και στα τρία κτίρια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτίριο της οδού Αρβάλη δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Συνέλαβαν ιδιοκτήτη σπιτιού γιατί αρνήθηκε τη πρόσβαση σε αστυνομικούς

Κατά τη διάρκεια των εκκενώσεων, έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την Αστυνομία, ενώ οι καταληψίες πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί μία καταγγελία που έγινε από ιδιοκτήτη διπλανού κτιρίου από αυτό που τελεί υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου, ο οποίος δήλωσε πως ομάδα αστυνομικών ζήτησαν άδεια για να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτιού του ώστε να ενισχύσουν την επιχείρηση εκκένωσης.

Εκείνος αρνήθηκε και απάντησε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν έχουν εισαγγελική εντολή, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μπουν στο σπίτι του, να βγάλουν όπλα μπροστά στα δύο παιδιά του και να τον συλλάβουν.

Οκτώ καταληψίες και δύο κάτοικοι της περιοχής προσήχθησαν

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια της τριπλής επεισοδιακής επιχείρησης εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι προσήχθησαν συνολικά 10 άτομα, οκτώ καταληψίες και δύο κάτοικοι της περιοχής (πατέρας και γιος). Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν όπως προαναφέρθηκε και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της σύλληψης στην ταράτσα του κτηρίου της οδού Ματρόζου:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις