Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουκάκι επιχείρηση: Εκκένωση καταλήψεων με ένταση και δακρυγόνα
ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι επιχείρηση: Εκκένωση καταλήψεων με ένταση και δακρυγόνα

Κουκάκι επιχείρηση: Οι καταληψίες της οδού Ματρόζου χρησιμοποιούν πυροσβεστήρες για να απωθήσουν τους αστυνομικούς που κάνουν χρήση κροτίδων κρότου λάμψης.

Κουκάκι επιχείρηση: Τριπλή επιχείρηση για εκκένωση καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί η ΕΛΑΣ. Σε μια τουλάχιστον από τις επιχειρήσεις στην κατάληψη της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι υπάρχει και ένταση καθώς μέσα στο κτήριο βρίσκονται αντιεξουσιαστές. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ ενώ οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν στην ταράτσα για να πετάξουν πέτρες ενώ  χρησιμοποίησαν και πυροσβεστήρες για να απωθήσουν τους αστυνομικούς. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί έκαναν χρήση κροτίδων κρότου λάμψης καθώς προσπαθούν να μπουν στο κτήριο κόβωντας τα λουκέτα με τροχό

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άλλα δύο κτήρια που εκκενώνονται βρίσκονται στις οδούς Αρβάλης 3 και Παναιτωλίου 21 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένταση υπάρχει και στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου καθώς και εκεί υπάρχουν μέσα καταληψίες. H κατάληψη της οδού Ματρόζου είχε εκκενωθεί και στις 12 Μαρτίου του 2018 με αντιεξουσιαστές να προχωρούν σε ανακατάληψη του κτηρίου λίγες ημέρες αργότερα.

Η επιχείρηση της Τετάρτης ακολουθεί αυτήν που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με την ΕΛΑΣ να εκκενώνει την κατάληψη Κουβέλου στο Μαρούσι στο πλαίσιο της υλοποίησης του τελεσιγράφου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για εκκένωση των κατειλημμένων κτηρίων στην Αθήνα.

Κουκάκι επιχείρηση: Φωτο του Newsbeast
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις