Αθήνα

°C

Τρίτη

21

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάληψη Κουκάκι: “Με απείλησαν, χτύπησαν τον σύζυγο και τον γιο μου”
ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Κατάληψη Κουκάκι: “Με απείλησαν, χτύπησαν τον σύζυγο και τον γιο μου”

Κατάληψη Κουκάκι: Οικογένεια καταγγέλλει ότι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι τους που δεν είχε σχέση με την κατάληψη και ακινητοποίησαν με βία τον πατέρα και τον γιο της οικογένειας.

Κατάληψη Κουκάκι: Για αστυνομική βία μιλά η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δίπλα από το υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Σύμφωνα με όσα ανέφερε κάτοικος από την οδό Ματρόζου, προσήχθησαν ο σύζυγός της και ο γιος της από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου από αυτό της κατάληψης, στο οποίο διαμένουν, καθώς φέρεται να αντέδρασαν στην επιχείρηση.

«Ήρθαν τα ΜΑΤ είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Είπε έχετε χαρτί εισαγγελέα, όχι δεν έχουμε, εντάξει εάν φέρεται χαρτί εισαγγελέα να σας αφήσω να περάσετε. Εντάξει, εντάξει, έκλεισε η πόρτα. Ήμασταν στα παράθυρα και κοιτάζαμε τι γινόταν και εμείς και τα παιδιά μας. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και ανέβηκαν τα παιδιά μου και ο άντρας μου να δουν τι γίνεται, στη δική μας ταράτσα.

Ήταν, λοιπόν, τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας και τους ρώτησαν ‘πώς ήρθατε στη δική μας την ταράτσα, έχετε χαρτί εισαγγελέα’. Σε απάντηση τους πλάκωσαν κάτω, τους βάλανε κάτω και τους τρεις, τους δέσανε τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Εγώ ανέβηκα να δω τι γίνεται και με απείλησαν, μου είπαν ‘φύγε, κλείσουν μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα’, είναι μια μεταλλική σκάλα που ανεβαίνει στην ταράτσα μας», αναφέρει η σύζυγος του προσαχθέντα στον ANT1.

Δείτε βίντεο από την στιγμή της έντασης στην κατάληψη Ματρόζου

Κατάληψη Κουκάκι: Βίντεο με τους αστυνομικούς στην ταράτσα του σπιτιού

«Και στη συνέχεια αφού δεν ήξερα τι να κάνω γιατί άκουγα από πάνω φωνές, είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιου μου με το γόνατο στο πάτωμα της ταράτσας. Οι αστυνομικές δυνάμεις θέλησαν να περάσουν μέσα από το σπίτι μας χωρίς χαρτί εισαγγελέα, κατ’΄αρχήν. Είμαστε ξεχωριστή ιδιοκτησία, δεν έχουμε καμία σχέση με την ιδιοκτησία τη διπλανή, με το κατειλημμένο κτίριο.

Έχουμε την ιδιοκτησία μας, έχουμε το σπίτι μας. Θέλαμε απλώς μια εντολή εισαγγελέα για να γίνει το οτιδήποτε. Στη συνέχεια αφού έγιναν όλα αυτά, μπήκε εδώ εισαγγελέας, στο σπίτι μας, και κάνανε και έλεγχο. Μετά ήρθε εισαγγελέας, αφού έγιναν αυτά τα επεισόδια, ήρθε με χαρτί για να κάνουν έρευνα μέσα στο σπίτι μας, μήπως κρύβουμε καταληψίες. Δεν βρήκαν τίποτα, φύγανε. Αλλά τον άντρα μου και τα παιδιά μου τα έχουν πάρει δεμένους και ξυλοδαρμένους στην ΓΑΔΑ», πρόσθεσε.

Δείτε ακόμη

“Ζήτησα εισαγγελική εντολή κι έβγαλαν όπλο μπροστά στα παιδιά μου” – Καταγγελία ιδιοκτήτη στο Κουκάκι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις