Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη Χρυσής Αυγής – απόφαση: Η ερώτηση που έκανε η Μάγδα Φύσσα στην εισαγγελέα
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής – απόφαση: Η ερώτηση που έκανε η Μάγδα Φύσσα στην εισαγγελέα

Δίκη Χρυσής Αυγής - απόφαση: Η απάντηση από  τα χείλη της εισαγγελέως δεν ήρθε και το δικαστήριο αποσύρθηκε.

Δίκη Χρυσής Αυγής – απόφαση«Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε;», το ερώτημα αυτό απηύθυνε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα στην εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων λίγο μετά την εισήγηση της να καταδικαστεί για τη δολοφονία μόνο ο Γιώργος Ρουπακιάς. Η Μάγδα Φύσσα, με την ευκαιρία της ολιγόλεπτης διακοπής του δικαστηρίου, ζήτησε να παρέμβει. «Να κάνω μια ερώτηση στην κυρία εισαγγελέα… Δεν αισθάνομαι καλά και πρέπει να φύγω» εξήγησε και συνέχισε ενώ στέκονταν όρθια στη μέση της αίθουσας «Σήμερα στις 18 του μήνα  ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει…». Η απάντηση από τα χείλη της εισαγγελέως δεν ήρθε και το δικαστήριο αποσύρθηκε.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας ζήτησε την μετατροπή των κατηγοριών προς το ηπιότερο για τους κατηγορούμενους για τις επιθέσεις σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων αλλά και τα στελέχη του ΠΑΜΕ. Μετά την ολοκλήρωση του σκέλους της υπόθεσης που αφορά την δολοφονίας του Παύλου Φύσσα η εισαγγελική λειτουργός ρίχνει στα … μαλακά και τους κατηγορούμενους στις άλλες δυο υποθέσεις. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναφερόμενη στην επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, το 2012, στο Πέραμα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας από τους τέσσερις αλλοδαπούς αλιεργάτες, ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία για τους πέντε κατηγορούμενους από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού.«Αν οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό θα τον είχαν υλοποιήσει. Θα είχαν επιμείνει παρά τις εκκλήσεις του παθόντος. Θα είχαν φροντίσει οι δράστες να σχεδιάσουν διαφορετικά το εγκληματικό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δίκη Χρυσής Αυγής – απόφαση: Η απόφαση για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Για την επίθεση σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ, το 2013 στο Πέραμα, η εισαγγελέας ζήτησε και πάλι τη μετατροπή της κατηγορίας για τους τέσσερις κατηγορουμένους στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, που τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα δεν υπήρξε ο απαιτούμενος ανθρωποκτόνος δόλος για τους κατηγορούμενους της επίθεσης καθώς «αν τον είχαν, θα είχαν πετύχει το σκοπό τους και δεν θα τους σταματούσαν τα άτομα που φώναζαν “αστυνομία” ή το ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο». «Αν θέλει κανείς να διαπράξει ανθρωποκτονία, το καταφέρνει μέσα σε δευτερόλεπτα», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις