Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βεβήλωση μνημείου – Πάτρα: «Μαύρο μελάνι» στον Νίκο Τεμπονέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Βεβήλωση μνημείου – Πάτρα: «Μαύρο μελάνι» στον Νίκο Τεμπονέρα

Βεβήλωση μνημείου - Πάτρα: «Οφείλουμε να τιμούμε τον Νίκο Τεμπονέρα κ' όχι να λησμονούμε τη θυσία του» ανέφερε ο γραμματέας Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Μοίραλης που ανακίνησε το θέμα.

Βεβήλωση μνημείου – Πάτρα: Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα και μάλιστα έβαλαν υπογραφή… της ΔΑΠ, αλλά με μαύρο μελάνι. Προφανώς πρόκειται για προβοκάτσια, ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει σύντομα να γίνει επιδιόρθωση του μνημείου. Το θέμα ανακίνησε ο γραμματέας Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Μοίραλης, ο οποίος έγραψε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι προβοκατσια ή όντως έγινε από τους Δαπιτες των Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας.

Ότι κι αν έχει συμβεί, πρέπει άμεσα να σβηστεί από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα το σύνθημα αυτό που αμαυρώνει τη θυσία του μεγάλου αγωνιστή που έπεσε για τη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Το διακύβευμα της διατήρησης του δημοσίου χαρακτήρα της παιδείας είναι ζήτημα που μας απασχολεί ακόμα και σήμερα πιο έντονα από τις προηγούμενες δεκαετίες. Οφείλουμε να τιμούμε το Νίκο Τεμπονέρα & όχι να λησμονούμε τη θυσία του».

Έβγαλαν πτώμα από τάφο

Παράλληλα, ακόμα ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε, αυτή την φορά στην περιοχή Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, έξι μνημεία κατεστραμμένα και ένα πτώμα γυναίκας γνωστού γιατρού της Καλαμάτας βγαλμένο από τον τάφο και τοποθετημένο απέναντι από εκεί που βρισκόταν ενταφιασμένο, αναφέρουν πληροφορίες ότι αντίκρισαν κάτοικοι το απόγευμα της Δευτέρας στο νεκροταφείο του χωριού Πλατύ, του Δήμου Καλαμάτας.

Παραμένει άγνωστο γιατί κάποιος ή κάποιοι να ξεσπάσουν στους τάφους, αφού σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι ζημιές δεν έγιναν για να κλέψουν κάτι. Όπως προβλημάτισε και ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες, αλλά και γιατί νωρίτερα το μεσημέρι, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε μεταξύ 2 και 3, μπήκαν στον οικογενειακό τάφο και έβγαλαν έξω το πτώμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις