Τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο: Ακόμα μία πρόκληση με 29 παραβιάσεις και εικονική αερομαχία

ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο: Ακόμα μία πρόκληση με 29 παραβιάσεις και εικονική αερομαχία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Τούρκικα μαχητικά στο Αιγαίο: Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η τουρκική προκλητικότητα έφτασε στο «κόκκινο» στο Αιγαίο, αφού σημειώθηκαν 29 παραβιάσεις και μια εικονική αερομαχία.

17.12.2019 | 12:46

Τούρκικα μαχητικά στο Αιγαίο: Νέα πρόκληση πραγματοποιήθηκε το πρωί από τουρκικά μαχητικά τα οποία παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Συγκεκριμένα, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση στις 10:14 σήμερα το πρωί στα 22.000 πόδια πάνω από την νησίδα Καλόγεροι που βρίσκεται στο Κεντρικό Αιγαίο. Υπενθυμίζεται ότι και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η τουρκική προκλητικότητα έφτασε στο «κόκκινο» στο Αιγαίο, αφού σημειώθηκαν 29 παραβιάσεις και μια εικονική αερομαχία.

Στο «κόκκινο» και χθες Δευτέρα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, αφού τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών. Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν επίσης σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, ενώ από τις 29 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι 17 έγιναν από τα τουρκικά κατασκοπευτικά CN 235 και οι υπόλοιπες 12 από τα μαχητικά F-16.

Το μήνυμα στην Άγκυρα

Τούρκικα μαχητικά στο Αιγαίο: Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά

Τέσσερα από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια πρακτική. Επιπλέον, μία εβδομάδα πριν ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πέταξε πάνω από τη Ρω. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, 2 τουρκικά F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, στις 10:35 και στις 10:37 το πρωί πέταξαν πάνω από το ακριτικό νησί, στα 16.500 και 16.000 πόδια, αντίστοιχα. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Exit mobile version