Ιερέας αποζημιώσεις: Δήλωνε κλοπές για να παίρνει χρήματα – Στο κόλπο και αστυνομικός

ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας αποζημιώσεις: Δήλωνε κλοπές για να παίρνει χρήματα – Στο κόλπο και αστυνομικός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ιερέας αποζημιώσεις: Η κομπίνα, όμως ιερέα και αστυνομικού έγινε γρήγορα αντιληπτή από την ασφαλιστική εταιρεία.

17.12.2019 | 08:44

Ιερέας αποζημιώσεις: Αυτό κι αν ξεπερνάει τη φαντασία… Ιερέας και αστυνομικός συνεργάστηκαν για να εξαπατούν ασφαλιστική εταιρία με δηλώσεις κλοπής που υπέβαλε για εξαρτήματα του αυτοκινήτου ο ιερωμένος στο Τμήμα όπου υπηρετούσε ο  αστυφύλακας!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όμως, μετά την τέταρτη δήλωση κλοπής αντικειμένων αξίας, η ασφαλιστική εταιρία υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον ιερέα και οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβαν την υπόθεση βρέθηκαν μπροστά και στον συνεργαζόμενο αστυνομικό. Έτσι όπως ανακοινώθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 46χρονου ιερέα και  37χρονου Αστυφύλακα που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αχαΐας. Συνελήφθησαν  για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Κατά τους “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο συλληφθείς ιερέας δήλωσε ψευδώς κλοπή εξαρτημάτων οχήματος αξίας 10-15.000 ευρώ, κατόπιν προτροπής του συλληφθέντα αστυνομικού, προκειμένου να τύχουν χρηματικής αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρία. Η κομπίνα, όμως ιερέα και αστυνομικού έγινε γρήγορα αντιληπτή από την ασφαλιστική εταιρεία, αφού το ασφαλιστήριο συμβόλαιο το είχαν συνάψει  μόλις δύο ημέρες πριν την υποτιθέμενη κλοπή, ενώ για να αφαιρεθούν όλα όσα δήθεν είχαν κλαπεί δεν μπορούσαν να είχαν γίνει μέσα σε ένα βράδυ.

Ομολόγησε ο ιερέας

Ο ιερέας κλήθηκε για κατάθεση στην Αστυνομία και μέσα από αντιφάσεις, αναγκάστηκε και τα ομολόγησε όλα. Προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε τρεις ακόμη συναφείς περιπτώσεις. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Ο Αστυφύλακας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Exit mobile version