Γεωργιανοί ληστές: Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που χτύπησαν επιχειρηματία στη Βάρκιζα

ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανοί ληστές: Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που χτύπησαν επιχειρηματία στη Βάρκιζα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Γεωργιανοί ληστές: Σύμφωνα με τις αρχές οι δυο δράστες πριν από τρεις μήνες είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν ένα κοσμηματοπωλείο στην Κυψέλη, χτυπώντας και τραυματίζοντας τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

17.12.2019 | 07:40

Γεωργιανοί ληστές: Δύο Γεωργιανοί, που χαρακτηρίζονται από την Αστυνομία άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί, συνελήφθησαν ως δράστες της αιματηρής απόπειρας ληστείας με θύμα έμπορο τροφίμων, έξω από το σπίτι του στη Βάρκιζα, ξημερώματα Σαββάτου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρόκειται για τους ίδιους ληστές, οι οποίοι το πρωινό της 19ης Νοεμβρίου, κρατώντας ο ένας λοστό σιδερένιο και ο άλλος πιστόλι, εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στην Κυψέλη και όταν ο ιδιοκτήτης αντέδρασε τον χτύπησαν στο κεφάλι με το λοστό, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο και τράπηκαν σε φυγή. Οι Γεωργιανοί, ηλικίας 47 και 42 ετών, συνελήφθησαν αμέσως μετά την αιματηρή ληστεία με αλλεπάλληλα χτυπήματα σε βάρος επιχειρηματία τροφίμων, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του στη Βάρκιζα πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου.

Οι δράστες, τον ακολούθησαν στον ακάλυπτο χώρο της κατοικίας και εκεί του επετέθησαν, αφήνοντάς κι αυτόν αιμόφυρτο στο έδαφος. Όταν έτρεξαν να διαφύγουν έγιναν αντιληπτοί από δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ και συνελήφθησαν. Την υπόθεση ανέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι εξιχνίασαν και την αιματηρή απόπειρα στο κοσμηματοπωλείο της Κυψέλης.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 47χρονου Γεωργιανού,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε -8- φυσίγγια

2- πτυσσόμενα μαχαίρια

2- ζευγάρια γάντια

1- μπουφάν

1- γυάλινο ωοειδές βαρύ αντικείμενο

Οι δράστες, σημειώνει η Αστυνομία,  είχαν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Με τη σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους σε παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Το θύμα της αιματηρής απόπειρας ληστείας έξω από το σπίτι του μίλησε στον Αlpha από το νοσοκομείο “Αττικό”, όπου νοσηλεύεται.

“Θα με σκότωναν”

“Θα με σκότωναν”, είπε στην Αστυνομία, “αν δεν άρχισαν να φωνάζουν οι γείτονές μου, κάτι που τους φόβισε και το έβαλαν στα πόδια”. Όπως πρόσθεσε, “όρμησαν πάνω μου κατευθείαν με το που με είδαν άρχισαν να με χτυπάνε με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι ενώ μου κόλλησαν και την κάνη ενός πιστολιού στο σβέρκο μου.

Μου φώναζαν “φέρε τα λεφτά χοντρέ, θα σε σκοτώσουμε”. Ο έμπορος τροφίμων, που νοσηλεύεται με κατάγματα και κακώσεις στο κεφάλι στα χέρια και στο σώμα έχει δέκα πέντε ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα οστά στο πρόσωπο.

“Εγώ είχα χρήματα πάνω  μου”, συνέχισε “αλλά δεν πρόλαβαν να με ληστέψουν γιατί μια για καλή κου τύχη μια κυρία που μένει στην πολυκατοικία από πάνω είδε στη σκηνή και τηλεφώνησε στην Αστυνομία”.

Θύμα και ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου

Οι ίδιοι σκληροί κακοποιοί σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας ήταν αυτοί που το πρωί της 19ης Νοεμβρίου τραυμάτισαν σοβαρά ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου στην Κυψέλη για να τον ληστέψουν. Είχαν φθάσει με μοτοσικλέτα στο κατάστημα επί της οδού Κυψέλης, εισέβαλαν εντός της επιχείρησης και αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον ιδιοκτήτη, απειλώντας τον με έναν λοστό κι ένα πιστόλι. Εκείνος αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν με τον λοστό και να τον τραυματίσουν, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να καταφέρουν, να πάρουν κάτι. Ο τραυματίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” για νοσηλεία.

Exit mobile version