Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμπρησμοί αυτοκινήτων – Βοτανικός: Τρία οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρησμοί αυτοκινήτων – Βοτανικός: Τρία οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες

Εμπρησμοί αυτοκινήτων - Βοτανικός: Το ΙΧ ήταν κλεμμένο και πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει προς διερεύνηση η Ελληνική Αστυνομία.

Εμπρησμοί αυτοκινήτων – Βοτανικός: Νέο μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας, με τρία ΙΧ να τυλίγονται στις φλόγες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το πρώτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην περιοχή του Βοτανικού, στις 21:30 το βράδυ. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα Πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες έσβησαν άμεσα την φωτιά που είχε ξεσπάσει, ενώ όπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα το ΙΧ ήταν κλεμμένο και πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει προς διερεύνηση η Ελληνική Αστυνομία.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 01:45, όταν στην περιοχή των Ανω Λιοσίων άλλο ένα ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες. Τέλος, το τελευταίο «χτύπημα» ήταν γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα στις Αγία Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι χθες εμπρηστική επίθεση σε 7 σταθμευμένα αυτοκίνητα, στη συμβολή των οδών Δημοχάρους και Παπαδήμα, στο Κολωνάκι, σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, από άγνωστους δράστες. Το περιστατικό σημειώθηκε ξημερώματα πίσω από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, μόλις 4 τετράγωνα από την αυστηρά φυλασσόμενη Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Εμπρησμοί αυτοκινήτων – Κολωνάκι

Από την εμπρηστική επίθεση υπέστησαν καταστροφή τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο ίδιο σημείο και εντοπίστηκε ένα άδειο μπουκάλι με υπολείμματα εύφλεκτου υγρού. Οι δράστες φαίνεται πως περιέλουσαν τα οχήματα και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα που κατάφεραν να σβήσουν τις φωτιές μετά από περίπου μιάμιση ώρα.  Το περιστατικό διερευνάται από την Κρατική Ασφάλεια και ενδεχομένως να εντάσσεται στο σχέδιο «αποκέντρωσης» των χτυπημάτων ομάδων αντιεξουσιαστών ως μία μορφή αντιποίνων για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια.

Δείτε βίντεο από τους εμπρησμούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις