Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης 2019 β’ φάση: Έξτρα ποσά ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2019 β’ φάση: Έξτρα ποσά ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ

Επίδομα θέρμανσης 2019 β' φάση: Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης φέτος μπορεί να φθάσει τα 78 εκατ. ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης 2019 β’ φάση: Επιπλέον ποσά για το επίδομα θέρμανσης σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, το ενδιαφέρον των πολιτών για το επίδομα θέρμανσης είναι πολύ μεγάλο. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι σήμερα πάνω από 500.000 νοικοκυριά έχουν υποβάλει αιτήσεις και θα λάβουν επίδομα θέρμανσης. Το ποσό που είχε προϋπολογισθεί για να καταβληθεί φέτος, για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο ήταν αυξημένο συγκριτικά με πέρυσι, ανέρχονταν στα 68 εκατ. ευρώ. Πλέον με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται, όπως ανέφερε ο Θ. Σκυλακάκης, θα απαιτηθούν περίπου 5 εως 10 εκατ. ευρώ επιπλέον ποσά επιδόματος, τα οποία και θα διατεθούν για να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις των δικαιούχων.

Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης φέτος μπορεί να φθάσει τα 78 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποφασισθεί, αν αυτό χρειασθεί, και μια περαιτέρω καταβολή ποσού επιδόματος θέρμανσης τον Ιανουάριο για να καλυφθούν νοικοκυριά που για διάφορους λόγους δεν θα μπορέσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο μέχρι να κλείσει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων την προσεχή Παρασκευή. Κάτι τέτοιο όμως θα εκτιμηθεί τον Ιανουάριο.

Δείτε ακόμη

Βιαστείτε: Περιθώριο 96 ωρών για το επίδομα θέρμανσης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις