Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κάνναβη στη ντουλάπα: Ευφάνταστοι καλλιεργητές στο Αιγάλεω (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

Κάνναβη στη ντουλάπα: Ευφάνταστοι καλλιεργητές στο Αιγάλεω (pics)

Κάνναβη στη ντουλάπα: Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι άνδρες της Δίωξης, απέτρεψαν τη διοχέτευση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Κάνναβη στη ντουλάπα: Η ντουλάπα δεν έκρυβε… σκελετούς, αλλά ένα ολόκληρο “δάσος” φυτών κάνναβης! Εξεπλάγησαν ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών με όσα ευφάνταστα αντίκρισαν σε ημιυπόγειο διαμέρισμα οικήματος στο Αιγάλεω, όπου μπήκαν μετά από πληροφορίες ότι πρόκειται για ορμητήριο κι χώρος παρασκευής υδροπονικής κάνναβης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην πρώτη φάση της έρευνας δεν είδαν κάτι το αξιόλογο. Όλα έμοιαζαν τακτοποιημένα όπως σε οποιοδήποτε διαμέρισμα. Ώσπου έφθασαν στην ντουλάπα και την άνοιξαν. Και πάλι τίποτε το ιδιαίτερο. Ρούχα στις κρεμάστρες. Όμως, παρατήρησαν στο βάθος της ότι “κάτι είχε τοποθετηθεί εκεί. Ήταν νοβοπάν. Το παραμέρισαν, μπήκαν στην… ντουλάπα (!) και προχωρώντας βγήκαν μπροστά σε ένα οργανωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης!

Περιγράφοντας η Αστυνομία τον τρόπο που έφθασε μέσα από τη ντουλάπα στο εργαστήριο, αναφέρει ότι το πέτυχε μετά από ενδελεχή διερεύνηση, πληροφορίας σε υπόγειο διαμέρισμα, εντός του οποίου είχε εγκατασταθεί παράνομο εργαστήριο-φυτώριο. “Σημειώνεται”, προσθέτει “ότι η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκονταν μέσα σε ντουλάπα υπνοδωματίου”.

Από την έρευνα στο διαμέρισμα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Εξήντα έξι δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας,κλώνοι κάνναβης βάρους 20.100 γραμμαρίων, 375 ρίζες δενδρυλλίων κάνναβης ,πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου – φυτωρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας.

Όμως, λείπουν οι ένοικοι και άρα καλλιεργητές της κάνναβης σε κλειστό χώρο με ειδικές λάμπες και άλλα σύνεργα που χρησιμοποιούνται σ αυτές τις περιπτώσεις. Η Δίωξη είχε θέσει υπό παρακολούθηση το οίκημα για να συλλάβει επ’ αυτοφώρω τους καλλιεργητές αλλά καθώς δεν εμφανιζόταν κανείς, αποφασίστηκε η έρευνα και η αναζήτηση των υπευθύνων σε δεύτερη χρονική στιγμή.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί, ξήλωσαν την ταπετσαρία της πίσω αριστερής πόρτας αυτοκινήτου για να βρουν τον “λευκό θάνατο” που ήταν βέβαιοι ότι μετέφερε ημεδαπός οδηγός. Από το βάθος της πόρτας ανέσυραν περισσότερα από 5,5 κιλά ηρωίνης.

Σύλληψη μέλους του κυκλώματος

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι άνδρες της Δίωξης, απέτρεψαν τη διοχέτευση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων, συλλαμβάνοντας μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για 38χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Εντόπισαν τον 38χρονο “να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης και σε έλεγχο που διενήργησαν στο ύψος της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επιμελώς κρυμμένα, στην ταπετσαρία της πίσω αριστερής πόρτας 11 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 5 κιλών και 672 γραμμαρίων, καθώς και 1 δέμα κοκαΐνης βάρους 154 γραμμαρίων”. Την ποσότητα μετέφερε ο δράστης από την Αθήνα με σκοπό την παράδοσή της σε άλλα μέλη του κυκλώματος για την περαιτέρω διακίνησή της στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις