Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ταινία: Η πρεμιέρα, το τρέιλερ και η συγκλονιστική ιστορία
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ταινία: Η πρεμιέρα, το τρέιλερ και η συγκλονιστική ιστορία

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ταινία: H ταινία «Ευτυχία» θα μας διηγηθεί επί της μεγάλης οθόνης τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, μιας γυναίκας εμπνευσμένης, βυθισμένης στα πάθη της.

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ταινία: Βιογραφία της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Arthouse αισθητική και μαζική απήχηση χαρακτηρίζουν μία από τις πιο φιλόδοξες παραγωγές της σεζόν. Με τον έμπειρο Άγγελο Φραντζή στην καρέκλα του σκηνοθέτη, τον Μίνω Μάτσα στη μουσική και τη διασκευή των τραγουδιών και το αχτύπητο πρωταγωνιστικό δίδυμο Καραμπέτη – Γκουλιώνη, η «Ευτυχία» δίνει σάρκα και οστά στην επεισοδιακή ζωή της σπουδαιότερης Ελληνίδας στιχουργού.

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου έγραψε στίχους που χιλιοτραγουδήθηκαν από αμέτρητα στόματα, όμως λίγοι γνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όσο ζούσε. Οι δύο γνωστές ηθοποιοί υποδύονται τη δυναμική, παθιασμένη με τον τζόγο γυναίκα σε διαφορετικές ηλικιακές φάσεις, από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον πρώτο της γάμο και τις διαδοχικές επιτυχίες μέχρι τη μάχη με τους προσωπικούς της δαίμονες.

Η πολυδιαφημιζόμενη ταινία για τον βίο και την πολιτεία της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου, σε επίσημη πρεμιέρα στην κατάμεστη αίθουσα του «Παλλάς», παρουσία των συντελεστών.

Η μεγαλύτερη δοκιμασία

Η αφήγηση ξεκινά με τη νεαρή δασκάλα Ευτυχία, μητέρα ήδη δύο μικρών παιδιών, να φεύγει με την μητέρα και τις κόρες της από το Αϊδίνι με τον διωγμό, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία στην Αθήνα. Την παρακολουθεί ενώ στήνει τη νέα της ζωή, διαβάζει ποίηση, ονειρεύεται, γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια, γράφει ακατάπαυστα -από χαρτιά μέχρι χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα- ερωτεύεται, χαρτοπαίζει, καπνίζει, μεγαλώνει, δίνει τους στίχους της στους πιο σημαντικούς συνθέτες, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι και ζει τη μεγαλύτερη δοκιμασία, την απώλεια της κόρης της.

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ταινία: Στις 19/12

H ταινία «Ευτυχία» είναι μια παραγωγή της Tanweer Productions, με συμπαραγωγό την Viewmaster Films, η οποία έχει αναλάβει και την εκτέλεση παραγωγής. Η ταινία «Ευτυχία» θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.)

H «Ευτυχία θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου από την Tanweer.

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ταινία: Το καστ

Δίπλα στις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Κάτια Γκουλιώνη, στην ταινία «Ευτυχία» πρωταγωνιστούν η Ντίνα Μιχαηλίδου («Πολίτικη Κουζίνα», τηλεοπτικές σειρές «Το Νησί» «Η Λέξη που δε Λές») στο ρόλο της Μαριόγκας- μητέρας της Ευτυχίας, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης («Έτερος Εγώ», τηλεοπτική σειρά «Πενήντα-Πενήντα») στο ρόλο του δεύτερου συζύγου της, Γιώργου Παπαγιαννόπουλου, ο τιμημένος με βραβείο Χορν Θάνος Τοκάκης («Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών»), ο Παύλος Ορκόπουλος («Νήσος», τηλεοπτικές σειρές «Στο Παρά Πέντε», «Ντόλτσε Βίτα») στο ρόλο του Κώστα Νικολαϊδη, πρώτου συζύγου της Ευτυχίας, οι Ευαγγελία Συριοπούλου («Τέλειοι Ξένοι», τηλεοπτική σειρά «Έλα στην θέση μου») και Λίλα Μπακλέση, («Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού», τηλεοπτική σειρά «Ταμάμ») που υποδύονται τις δυο κόρες της Ευτυχίας, Μαίρη και Καίτη, και η Ευγενία Σαμαρά (τηλεοπτικές σειρές «Η Εκδρομή», «Παρθένα Ζωή») στο ρόλο της εγγονής της, Ρέας.

Μαζί τους ένα σπουδαίο επιτελείο αναγνωρισμένων ηθοποιών, όπως ο Αντώνης Λουδάρος («Μια Μέλισσα τον Αύγουστο») στο ρόλο του Μάνου Χατζιδάκι, ο Κρατερός Κατσούλης («Το Έτερον Ήμισυ», «Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο») στο ρόλο του Μανώλη Χιώτη, η Ματθίλδη Μαγγίρα («Γαμήλιο Πάρτι», «Εφάπαξ») ως Ρένα Βλαχοπούλου, η Χρύσα Ρώπα («Οι Γαμπροί της Ευτυχίας», τηλεοπτική σειρά «Οικογένεια Βλάπτει»), ως Σωτηρία Μπέλλου, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου («Μικρά Αγγλία», «Το Τελευταίο Σημείωμα»), στο ρόλο του Αλεξίου και ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς ως κονφερασιέ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις