Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία Ισραήλ πλοίο: Διαψεύδει το επεισόδιο η Κύπρος
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία Ισραήλ πλοίο: Διαψεύδει το επεισόδιο η Κύπρος

Τουρκία Ισραήλ πλοίο: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κούσιος, υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει χώρα κανένα επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Τουρκία Ισραήλ πλοίοΣε διάψευση της είδησης περί επεισοδίου ανάμεσα σε πολεμικό πλοίο της Τουρκίας και ερευνητικού σκάφους του Ισραήλ στην κυπριακή ΑΟΖ, προχώρησε η Κυπριακή Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμα της Jerusalem Post τονιζόταν ότι πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας εκδίωξε ισραηλινό πλοίο ερευνών, κοντά στην Κύπρο, πριν από δυο εβδομάδες. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Jerusalem Post, πολεμικό πλοίο του τουρκικού ναυτικού διέταξε την απομάκρυνση του ισραηλινού ερευνητικού σκάφους «Bat Galim», το οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στην Κύπρο και μάλιστα μετά από σχετική άδεια των κυπριακών Αρχών.  Επάνω στο πλοίο βρίσκονταν ερευνητές, καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, στο πλαίσιο ερευνών για τον αγωγό EastMed.

Παρότι η Τουρκία δεν έχει καμία δικαιοδοσία στην περιοχή της Μεσογείου, στην οποία εργάζονταν οι ερευνητές, απαίτησαν την απομάκρυνση του πλοίου, όπως μετέδωσε πρώτο το δίκτυο Channel 13 και αναπαράγεται και από άλλα ισραηλινά Μέσα, όπως οι The Times of Israel. Η JP, στο δημοσίευμά της, επικαλούνταν μάλιστα πηγή του υπουργείου Υποδομών Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ. Μιλώντας στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει χώρα κανένα επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ανάμεσα σε πλοία της Τουρκίας και του Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στη Bild, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισήμανε -για την όξυνση των σχέσεων Αθήνας και Αγκυρας- ότι δεν φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις