Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκικά drones Κύπρος: Στην βάση Λευκόνοικου στα κατεχόμενα
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ

Τουρκικά drones Κύπρος: Στην βάση Λευκόνοικου στα κατεχόμενα

Τουρκικά drones Κύπρος: Το «υπουργικό συμβούλιο» όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου ως βάση για τουρκικά drones.

Τουρκικά drones Κύπρος: Το «υπουργικό συμβούλιο» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους όρισε το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ως βάση για τουρκικά drones. Επομένως αυτά θα απογειώνονται και θα συνοδεύουν πλωτά γεωτρύπανα που διενεργούν έρευνες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο, όπως μετέδωσε χθες το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Demiroren. Τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs), και άοπλα και οπλισμένα, θα ξεκινήσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκόνοικου (Γκετσιτκαλέ) από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Μια ομάδα ειδικών από την Άγκυρα θεώρησε κατάλληλη επιλογή το αεροδρόμιο για τον σκοπό αυτό. Επιπλέον επενδύσεις θα γίνουν επίσης στο αεροδρόμιο, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ο Ερσί Τατάρ, έπειτα από την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου». «Η προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων είναι βασική προτεραιότητα», είπε ο Τατάρ, σύμφωνα με το Demiroren. Σημειώνεται ότι αεροπορικές επιθέσεις εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Εθνικού Λιβυκού Στρατού κατά της Μισράτα πλήττοντας συγκεκριμένα τουρκικά UAV τα οποία  μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος από την Τουρκία.

Tα όπλα στην Λιβύη

Προσγείωση αεροσκάφους στην Μισράτα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα αεροσκάφος cargo Boeing 747-412 πέταξε από την Κωνσταντινούπολη και προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Μισράτα, όπου εκφόρτωσε όπλα και UAV.  Η αντίδραση της λιβυκής Αεροπορίας ήταν άμεση. Οι επιθέσεις  έγιναν  τόσο από μαχητικά αεροσκάφη, όσο και από drones. Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τουρκικά UAV έχουν καταστραφεί, αλλά ένα τουλάχιστον Bayraktar TB2 καταρρίφθηκε σήμερα ενώ πετούσε πάνω από την Ain Zara, η οποία βρίσκεται νότια της Τρίπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις