Φονικό στις Θεσπιές: Μακελειό στη Βοιωτία για μια ταμπέλα – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στις Θεσπιές: Μακελειό στη Βοιωτία για μια ταμπέλα – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φονικό στις Θεσπιές: Οι δύο ανταγωνιστικές εταιρείες σεκιούριτι είχαν αναρτήσει διαφημιστικές πινακίδες σε διαφορετικά σημεία, έξω από ένα σχολικό κτίριο της περιοχής.

14.12.2019 | 06:51

Φονικό στις Θεσπιές: Σοκάρουν οι περιγραφές των μαρτύρων για το μακελειό στις Θεσπιές Βοιωτίας, όπου δύο άνδρες έπεσαν νεκροί και άλλοι δύο τραυματίστηκαν έπειτα από ανταλλαγή πυρών. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Star Κεντρικής Λαμίας, τρία άτομα επιχείρησαν να τοποθετήσουν πινακίδα στο σχολείο. Εκεί τους είχαν στήσει ενέδρα τέσσερα άτομα από την ανταγωνιστική εταιρεία, που επέβαιναν σε βανάκι. Ο αυτόπτης μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως. Από τους πυροβολισμούς στις Θεσπιές Βοιωτίας έπεσαν νεκροί ένας 66χρονος και ένας 34χρονος- πατέρας και γιος- ενώ τραυματίστηκε 50χρονος συγγενείς τους. Παράλληλα, τραυματίστηκε και ο 33χρονος γιος του ιδιοκτήτη της άλλης εταιρείας security.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας έδωσε διαφορετική περιγραφή των γεγονότων στις Θεσπιές Βοιωτίας. «Ο γιος του ιδιοκτήτη της εταιρείας σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον γιο του άλλου. Στη συνέχεια, ο πατέρας του παιδιού που πυροβολήθηκε όρμησε, πήρε το όπλο και σκότωσε και το παιδί και τον πατέρα του, ενώ τραυμάτισε τον ανιψιό του», περιέγραψε στο Star Κεντρικής Λαμίας.

Φονικό στις Θεσπιές: «Τρελαίνομαι στην ιδέα ότι μπορεί να λειτουργούσε το σχολείο»

Συγκλονισμένος από τα όσα συνέβησαν στις Θεσπιές Βοιωτίας δήλωσε διευθυντής του σχολείου έξω από το οποίο έγινε η φονική συμπλοκή. «Τρελάθηκα όταν ενημερώθηκα. Δεν μπορώ να ησυχάσω από εκείνη την ώρα. Και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί εκείνη την ώρα να ήταν το σχολείο σε λειτουργία, τρελαίνομαι», δήλωσε στο Star Κεντρικής Λαμίας.

Φονικό στις Θεσπιές: Πώς έγινε το μακελειό στη Βοιωτία

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμαρχος είχε αναθέσει τη φύλαξη του Λυκείου στις Θεσπιές Βοιωτίας, σε μια εταιρεία σεκιούριτι, ιδιοκτησίας του νεκρού 66χρονου. Ομως έληξε η σύμβαση και αποφασίστηκε να απογραφεί νέα σύμβαση με την άλλη (ανταγωνίστρια) εταιρεία σεκιούριτι. Μόλις πήγαν οι άνδρες της νέας εταιρείας να αναλάβουν τη φύλαξη του έργου, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους της εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος τη φύλαξη του Λυκείου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιδιοκτήτες, που είναι εξαδέλφια, παλιά είχαν κοινή εταιρεία σεκιούριτι.

Ωστόσο στην πορεία «τα έσπασαν» έκαναν δύο χωριστές εταιρείες. Η φονική αφορμή δόθηκε με το συγκεκριμένο έργο. Μετά την λήξη της σύμβασης με την μία εταιρεία και την υπογραφή νέου συμβολαίου με την άλλη, ο δήμαρχος Θεσπιών Βοιωτίας, έδωσε εντολή να κατέβει η πινακίδα, η οποία ανέγραφε ποια εταιρεία security προστάτευε το εν λόγω σχολικό ίδρυμα.

Κρατά χρόνια η διαμάχη

Ωστόσο, τα αίματα άναψαν έξω από το σχολείο, όταν πήγαν και οι εκπρόσωποι της εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος τη σύλληψη. Έτσι σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πατέρας και γιος που κατά πληροφορίες ήταν ιδιοκτήτες της εταιρείας η οποία έπρεπε να αποχωρήσει από το έργο και να τραυματιστεί ο ανιψιός τους. Κατά πληροφορίες από την αστυνομία, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της άλλης εταιρείας, ενώ τραυματίστηκε ο γιος του.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ασφάλεια Θηβών, για να εξακριβωθεί πόσοι και ποιοι συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή από τις δυο πλευρές. Όπως έγινε γνωστό, η διαμάχη ανάμεσα στις δύο οικογένειες που διατηρούν τις δύο εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στις Θεσπιές, κρατάει πολλά χρόνια και είχαν πάντα έντονες αντιπαραθέσεις. Μάλιστα, είχαν ανταλλάξει και στο παρελθόν πυροβολισμούς, χωρίς όμως τότε να υπάρξουν θύματα.

Φονικό στις Θεσπιές: Τρεις συλλήψεις

Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία, αναφέρουν ότι η αρχή της σύγκρουσης μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε με λεκτική αντιπαράθεση, αλλά στη συνέχεια έκαναν χρήση όπλων, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί ο πατέρας και ο γιος από τη μια ομάδα, ενώ ελαφρότερα τραυματίας νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και βρίσκεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας, είναι ο ανιψιός τους. Από την άλλη οικογένεια έχει ήδη συλληφθεί ο πατέρας και ο γιος που νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας σε νοσοκομείο στην Αθήνα.

Exit mobile version