Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άγιοι Θεόδωροι ληστεία: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο δράστες
ΣΚΟΤΩΣΑΝ 73ΧΡΟΝΗ

Άγιοι Θεόδωροι ληστεία: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι δύο δράστες

Άγιοι Θεόδωροι ληστεία: Οι δράστες μεταφέρθηκαν στα γραφεία της Ασφάλειας όπου και ανακρίνονται.

Άγιοι Θεόδωροι ληστεία: Μια βδομάδα μετά το φρικτό έγκλημα με θύμα 73χρονη γυναίκα στους Αγίους Θεοδώρους, οι δράστες της δολοφονίας βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως αποκάλυψε από το βράδυ της Παρασκευής η Alpha FreePress, ομάδα αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβαν τους καταζητούμενους στον καταυλισμό Βλυχό των Μεγάρων. Οι δυο άνδρες 28 και 26 ετών παραδόθηκαν στο ΤΑ Μεγάρων και μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ που είχε αναλάβει την υπόθεση και είχε το φάκελο. Μάλιστα κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ συγγενείς του θύματος που τους αναγνώρισαν. Πρόκειται για Ρομά που έμεναν σε καταυλισμό στο Βλυχό Μεγάρων και πείστηκαν εν τέλει να παραδοθούν.

Στη θέση του οδηγού φαίνεται να καθόταν ένας 26χρονος ο οποίος είναι αυτός που πάτησε το γκάζι και πέρασε πάνω από την ηλικιωμένη γυναίκα σπάζοντας τον αυχένα της. Ο συγκεκριμένος άνδρας έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς έχει κατηγορηθεί για ληστείες και κλοπές. Όσον αφορά τον 28χρονο συνοδηγό του, είναι εκείνος που έπιασε κουβέντα στην άτυχη γυναίκα και άρπαξε την χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της.

Είναι άγνωστο αν από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι ταυτότητές τους κρύβονταν στον καταυλισμό ή επέστρεψαν από άλλο σημείο. Στον καταυλισμό, η Αστυνομία είχε βρει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν, με το οποίο σκότωσαν την άτυχη ηλικιωμένη, για να της αρπάξουν από τον λαιμό μια χρυσή αλυσίδα.

Το όχημα είχε μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εκεί εντοπίστηκε DNA της γυναίκας στον προφυλακτήρα. Οι δράστες, είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για ανάλογες επιθέσεις σε γυναίκες- με σκοπό την αρπαγή χρυσών αλυσίδων από τον λαιμό – τις οποίες και πουλούσαν σε κλεπταποδόχους.

Άγιοι Θεόδωροι: Το χρονικό της φρίκης

Το φρικτό έγκλημα, συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Σύμφωνα με μαρτυρία του γιου του θύματος, ο οποίος βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος, «ήρθαν στην πόρτα μας μπροστά, σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο και φώναξαν “Κυρία, κυρία! Ποιος είναι κυρία;”. Η μάνα μου βγήκε έξω, ενώ εγώ ήμουν με πατερίτσες μέσα στο σπίτι, και εκείνη τη στιγμή πήγαν να την βουτήξουν από τον λαιμό, να της πάρουν το χρυσαφικό της, την αλυσίδα της. Ήρθαν σε πάλη και μετά την πάτησαν με το αυτοκίνητο. Την χτυπήσαν μπροστά, έπεσε κάτω και μετά πέρασαν από πάνω της.

Φώναξε “Γιώργο!”. Έτρεξα στην πόρτα με τις πατερίτσες μαζί με τον πατέρα μου, αλλά μέχρι να φτάσουμε στα μισά της διαδρομής είχε φύγει η μάνα μου. Την χτύπησαν, πέρασε το αμάξι από πάνω της και την διέλυσαν. Την είδα νεκρή με κομμένη την αλυσίδα στο λαιμό της».

Το DNA στο αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο, βρέθηκε λίγες ώρες μετά το φρικτό έγκλημα, σε καταυλισμό Ρομά, στο Βλυχό των Μεγάρων. Από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε το αυτοκίνητο των δραστών του εγκλήματος καθώς έφερε φθορές στον προφυλακτήρα και ίχνη αίματος παρά την προσπάθεια να σκουπιστούν.

Είχε προηγηθεί η εκμετάλλευση βιντεοληπτικου υλικού στο οποίο φαίνεται το ασημί Χιουντάι που περιέγραψαν οι μάρτυρες να κινείται με κατεύθυνση από Μέγαρα προς Αγίους Θεοδώρους, λίγες ώρες δηλαδή πριν ο 30χρονος οδηγός πατήσει το γκάζι και πέσει πάνω στην άτυχη γυναίκα η οποία προσπάθησε να σώσει τη χρυσή αλυσίδα που είχε στο λαιμό.

Εξέφρασαν την πρόθεση να παραδοθούν

Μέσω συγγενών των δύο δραστών – όσο ήταν καταζητούμενοι, φάνηκε κάποια στιγμή τις προηγούμενες ημέρες να εκδηλώνουν την επιθυμία να παραδοθούν.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες άλλαξαν γνώμη. Η Alphafreepress αποκάλυπτε ότι οι δύο δράστες είχαν στο παρελθόν συλληφθεί ως μέλη συμμορίας που στόχευε, εξαπέλυε επιθέσεις και τραβούσε από πεζές γυναίκες είτε χρυσές αλυσίδες από τους λαιμούς είτε άλλα κοσμήματα.

Ενώ στο παρελθόν υπήρξαν γυναίκες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επιθέσεων, αυτή τη φορά οι δράστες μπροστά στην αντίδραση της άτυχης 73χρονης, πάτησαν το γκάζι του αυτοκινήτου, την παρέσυραν και την σκότωσαν με φρικτό τρόπο…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις