Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης ύψος: Viral η φωτογραφία με την αυστριακή καγκελάριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης ύψος: Viral η φωτογραφία με την αυστριακή καγκελάριο

Μητσοτάκης ύψος: Η διαφορά ύψους του πρωθυπουργού με την αυστριακή καγκελάριο ήταν τέτοια που οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τη σκηνή.

Μητσοτάκης ύψος: Viral έγινε μια φωτογραφία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Καγκελάριο της Αυστρίας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός είναι ψηλός (1,89 μ.) χαρακτηριστικό που κληρονόμησε από τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε και το παρατσούκλι «Ψηλός». Οι πιο μεγάλοι, θυμούνται τη δεκαετία του ’80 στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τη λέξη «ψηλός», που αναφερόταν στον αείμνηστο Έλληνα πολιτικό, που ήταν πάνω από 1.90.

Το ύψος του Κυριάκου Μητσοτάκη λοιπόν έγινε αφορμή για ένα ξεχωριστό φωτογραφικό στιγμιότυπο. Όταν οι 37 ηγέτες της ΕΕ βγήκαν από την Σύνοδο για την οικογενειακή φωτογραφία, δίπλα του στάθηκε η καγκελάριος της Αυστρίας, Μπριγκίτε Μπιρλάιν.

Η διαφορά ύψους του πρωθυπουργού με την αυστριακή καγκελάριο ήταν τέτοια που οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τη σκηνή με την Μπιρλάιν να έχει ανέβει στο βάθρο, και τον Μητσοτάκη να στέκεται όρθιος δίπλα της, και πάλι να φαίνονται ισοϋψείς! Βέβαια το βάθρο στο κτίριο των Βρυξελλών δεν τοποθετήθηκε ειδικά για την αυστριακή Καγκελάριο, αλλά για να φαίνονται και οι 27 ηγέτες οι οποίοι κάθονται σε τριπλή σειρά στην οικογενειακή φωτογραφία. Η οικογενειακή φωτογραφία είχε και άλλα απρόοπτα πάντως, καθώς δύο από τους «27» είχαν… χαθεί. Επρόκειτο για τον Ολλανδό Μαρκ Ρούτε και την 34χρονη Φινλανδή πρωθυπουργό, Σάνα Μαρίν.

Φωτογραφίες
Δείτε ακόμη

“Ο Μητσοτάκης ντύνεται ωραία και δεν έχει αυταπάτες” – Η συγκλονιστική συνέντευξη του Σαββόπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις